De Grevenbroekers wandelen in en om Huizingen

HAMONT-ACHEL – Zondagmorgen vertrok Wandelclub De Grevenbroekers met 48 leden richting Huizingen, een deelgemeente van Beersel in Vlaams Brabant. Ze gaan de Lewetocht wandelen, ingericht door wandelclub St. Pieters-Leeuw. Eenmaal aangekomen kiest iedereen zijn eigen afstand om te wandelen. De weergoden waren hun alvast gunstig gezind. Alle wandelingen lopen door het prachtige Provinciedomein Huizingen. Via weilanden, akkers en bossen komen ze aan in Dworp waar een rustpauze is voorzien. Van hieruit kunnen degenen die willen een lus maken naar het mooie, wijd en zijd bekende Hallerbos. Bekend om zijn tapijt van duizenden boshyacinten. Helaas komen ze hier te laat voor. De hyacinten waren uitgebloeid. Er waren nog wel plekken vol met geurende daslook, zowel in het bos als langs de oevers van de Kapittel- en de Molenbeek.

De wandelroutes bevatten ook veel drassige, glibberige paadjes. Gelukkig komt iedereen weer heelhuids terug aan in het Provinciedomein. Hier hebben ze nog de tijd om een treinritje te maken, de mooie rotstuin en het kasteel te bezoeken en een terrasje te doen. Om 17 uur bracht de bus hen weer terug richting Hamont. Het was weer een gezellige uitstap.