Internationale Taptoe is startschot van muzikaal Pinksterweekend

HAMONT – Dat er tijdens het pinksterweekend iets belangrijks te doen is in Hamont, valt best goed op als je deze dagen door het stadscentrum en de toegangswegen ernaartoe rijdt. Op zowat elke hoek van de straat wapperen kleurige vlaggen en aan de straatlantaarns hangen kleurrijke wimpels. Wie het nog niet wist, die weet het nu zeker wel. Op zaterdag 18 mei wordt het Marktplein in Hamont weer omgetoverd tot een openluchtschouwburg voor de Internationale Taptoe die de spetterende ouverture vormt van het driedaagse muziekfestival.

In totaal zullen maar liefst 11 muziekkorpsen optreden op het marktplein dat voor de gelegenheid weer omgebouwd zal worden tot een echte openluchtmuziekarena. De taptoe is een echt een show- en lichtspektakel, met gevarieerde muziek : gaande van militaire marsmuziek tot popsongs en filmmuziek… voor elk wat wils dus. Niet alleen muziek komt aan bod, ook dans en visueel spektakel staan op het taptoemenu dit jaar. 

Taptoe is muzikale ouverture !
De Internationale Taptoe start om 18.15 uur met een voorprogramma door lokale én internationale bands. Voor het hoofdprogramma staan meer dan 400 muzikanten borg voor een populair en zeer hoogstaand non-stop programma. De deelnemende korpsen mogen als echte wereldtoppers beschouwd worden: Blaaskapel De Diezeblaozers uit Den Bosch (NL), Musikkapelle Handenberg (A), Jachthoorn- en Trompetterkorps Edelweiss uit Heerlen (NL), Spielmannszug Rödemis uit Husum (D), Fanfarenzug uit Strausberg (D), Fanfarenzug uit Dresden (D), Dutch Pipeband and Drums uit Tilburg (NL), De absolute muzikale knaller van de avond wordt ongetwijfeld de show van Show- and Marchingband K&G uit Leiden (NL). Dit korps gooit keer op keer hoge ogen en zorgt voor muzikale ambiance die ongetwijfeld weer door de tribunes zal zinderen. Natuurlijk mag de lokale toets niet ontbreken want ook dit jaar kunnen de toeschouwers genieten van een optreden van de Koninklijke Fanfare en Drumband De Eendracht uit Hamont-Lo. De finale van de taptoe belooft weer voor spectaculaire muzikale momenten te zorgen met o.a. een ‘massed band’-uitvoering door de piperband en de andere orkesten. Koude rillingen gegarandeerd !

Openluchttheater
Wil je deze unieke sfeer opnieuw live meemaken ? Kom dan zaterdagavond 18 mei naar het marktplein in Hamont, dat voor de gelegenheid is omgetoverd tot een echt openluchttheater met sfeervolle eet- en drinkterrasjes, perfecte verlichting en zittribunes met 1500 zitplaatsen. Kom eens proeven van de sfeer en laat je betoveren door dit muzikale spektakel ! 

Tickets
Een toegangsticket voor de Internationale Taptoe kost € 20,00, en is verkrijgbaar aan de dagkassa’s rondom het marktplein. Leden van Pasar krijgen aan de dagkassa een korting van €3,00 (niet bij de voorverkoop !). Wel even opletten : tickets die je in voorverkoop hebt aangekocht, geven geen recht op een gereserveerde zitplaats. Wil je een zitje op de tribune (met uitzondering van de voorbehouden plaatsen voor de genodigden en de sponsors) dan betaal je aan de tribunes nog een toeslag van €5,00. Wil je zeker zijn van een zitplaats op de tribune dan moet je sowieso zeker op tijd aanwezig zijn, want vol is vol !

Voorverkooptickets kan je nog aanschaffen tot en met 11 mei aan €16,00 per ticket bij Paperpoint (Hamont), HAC Weekblad (Hamont), ESSO-tankstation van Horne (Hamont), Bruna (Budel), KIM Stomerij (Budel-Schoot). Voor meer info kan je een kijkje nemen op www.marsenshow.be of mailen naar info@marsenshow.be.

In HAC Weekblad van volgende week leest u meer over het wedstrijdgedeelte van het muzikale Pinksterweekend!