Opening expositie Leonetto Cappiello “altijd iets aparts” 

VALKENSWAARD – Op vrijdag 31 mei om 19.30 uur opent in het Nederlands Steendrukmuseum de expositie Leonetto Cappiello “altijd iets aparts”.  De Italiaanse kunstenaar Leonetto Cappiello (1875-1942) was één van de belangrijkste internationale affiche-ontwerpers en staat algemeen bekend als ‘de vader van de moderne reclame’. 

De tentoonstelling toont voor het eerst in Nederland een uitgebreid overzicht van de bijzondere karikaturen en krachtige affiches die de kunstenaar met de lithografie maakte. 

Naast de iconische werken Nos Actrices (1899), Chocolat Klaus (1903), Campari l’apéritif (ca. 1922) en Kub / Bouillon (1931) zijn ook de schetsen, pasteltekeningen en gouaches die Cappiello ter voorbereiding op zijn karikaturen en affiches maakte in de expositie te zien. 

Het museum ligt aan de Oranje Nassaustraat 8c te Valkenswaard. Meer info op www.steendrukmuseum.nl