BBQ- en zomerwijn, welke dan?

HAMONT-ACHEL – Heeft witte wijn bij 25ºC de voorkeur? Of toch rosé? Zou rood ook kunnen bij de BBQ? Kom, proef en luister naar het verhaal over zomer- en BBQ-wijnen! Op zondag 26 mei laat wijnmaker Henk Aarts je kennis maken met warm-weer-wijnen, zodat je deze zomer extra kunt genieten van wijn.  

Tijdens de lezing laat Henk onder meer proeven hoe lekker gekoelde rode wijn kan zijn. Ook vertelt hij waar je op moet letten als je wijn koopt om koel te drinken en waarom bepaalde rode wijnen wel koel gedronken kunnen worden en andere liever niet. Welke serveertemperatuur je kiest voor welke wijn en wat je er zoal bij kunt eten, ook van de BBQ. Verras je (wijn)vrienden eens en geniet samen van dit experiment. Wil je deelnemen aan de lezing met proeverij en rondleiding door de wijngaard? Stuur dan even een e-mail en geef ook aan met hoeveel personen je wilt komen. De kosten zijn € 15 per persoon inclusief drie glazen wijn en het begint om 14.30 uur op de wijngaard. Mailadres: info@wijngoedzurrick.nl of kijk voor meer informatie op www.wijngoedzurrick.nl De wijngaard ligt in Soerendonk en wordt aangegeven met bord en vlag. Inrit van het pad is tussen Zitterd 28a-30 (werkplaats autoschadebedrijf Schrurs). Parkeren kan bij de wijngaard.

Op de foto: Lekkere wijnen, ’n gezellige middag en een boeiend verhaal.