Filmhuis Maarheeze presenteert ‘Zone of Interest’

MAARHEEZE – Op vrijdag 17 mei vanaf 20.00 uur is de film ‘The Zone of Interest’ te zien.  ‘The Zone of Interest’ is een indrukwekkend en uitzonderlijk oorlogsdrama zoals we dat niet eerder zagen. Het verhaal speelt zich af in Auschwitz tijdens de Tweede Wereldoorlog en wordt vanuit meerdere perspectieven gefilmd, waaronder die van een SS-officier, een Joodse gevangene en een nazi-bureaucraat. Regisseur Jonathan Glazer toont thema’s als macht, medeplichtigheid en de banaliteit van het kwaad door middel van zijn levendige personages en meeslepende verhaallijn.

Kampcommandant Rudolf Höss (Christian Friedel) woont met zijn gezin in een mooie, ruime dienstwoning met een grote tuin, die grenst aan de muur van Auschwitz. Zijn vrouw Hedwig (Sandra Hüller) voelt zich de koning te rijk. In deze omgeving creëert ze een paradijs voor haar gezin, en dit laat ze zich niet meer afnemen. 

‘The Zone of Interest’is genomineerd voor 5 Oscars waaronder Beste Film, Beste Regie, Beste Bewerkte Scenario, Beste Internationale Film en Beste Sound Design. De film werd eerder onderscheiden met de Grand Prix op het Filmfestival van Cannes. 

Filmhuis Maarheeze ligt in het Muziekhuis aan de Hoge Weg 10 te Maarheeze. Kaarten zijn online te bestellen (ivm beperkt aantal zitplaatsen) via www.muziekhuismaarheeze.nl/evenementen