Pasar bezocht het Vlaams en het federaal parlement

HAMONT-ACHEL – De 56 deelnemers werden ontvangen door parlementslid Sofie Mertens uit Lommel met koffie en koffiekoeken om de rondgang door de statige gebouwen te beginnen. De gids van dienst deed voor ons de geschiedenis uit de doeken tijdens de officiële rondgang. Alle notabelen uit het verleden en het heden hebben er wel ergens een borstbeeld, een schilderij of een foto staan of hangen. Later nam Sofie het terug over en dan konden we ons ook even parlementair voelen door op een zetel van een van de kamerleden plaats te nemen. We woonden ook een vijftiental minuten de plenaire vergadering bij vanop de tribune in het halfrond. Even poseren aan de tafel van Linda De Win kon ook. Op de middag kregen we op het kabinet van minister Jo Brouns een lekkere kom soep met een broodje terwijl hij er ons even kwam groeten en een babbel met ons had. Om de dag af te sluiten bezochten we Brasserie de la Senne waar we een rondleiding kregen en een viertal proevertjes van hun toch wel lekkere bieren. Meer weten over onze volgende activiteiten? www.pasar.be/hamont-achel.