Dodgy Curvin’s vier dames met een drummer uit Pelt

PELT – Drummer Thomas Vos (41), afkomstig uit Pelt, speelde op Hemelvaartsdag met zijn band Dodgy Curvin’s op het Bobbejaan Schoepenplein in Lichtaart. De band bestaat uit vier stuk voor stuk talentvolle vrouwen en een al even bekwame drummer. Ze maken muziek sinds 2004. 

Door Ben Ieven

Aandachtstrekker is de Lommelse zangeres Evy Verbiest (46) die de hele show als het ware draagt. Hun repertoire is opgebouwd uit enkel eigen nummers. Zij repeteren altijd in de Bunker, een repetitieruimte van Palethe, ook al wonen ze niet allemaal meer in de buurt. Hun genre? Zelf zeggen ze daarover: “Gooi de nineties in de blender, smijt het goedje op een bakplaat om vervolgens een uurtje te laten taaien op 250° en ping daar is uw dampend plakkaatje oestrogeen rock”. Voor de Peltse Thomas was het volgens eigen zeggen een jeugddroom om hier eens te mogen optreden. Op het benefietconcert traden zomaar even negen bands op, allemaal gratis of toch voor een hapje en een drankje. Het evenement heet het “Waterputfestival” en dankt die naam aan onder meer de waterputten die in Afrika geboord worden met de opbrengst van deze benefiet. Reeds vijftien jaar is dat de vaste prik op Hemelvaartsdag. De winst die gemaakt wordt gaat integraal naar goede doelen in diverse Afrikaanse landen. De organisatie is in handen van een aantal Lichtaartse verenigingen.