De Muuzevangers (bijna) klaar voor een spetterend jubileumweekend!

MAARHEEZE – Er is de Jubileumcommissie van de Muuzevangers maar een korte pauze gegund na carnaval 2024. Op de kalender immers staan nog drie data omcirkeld, en wel die van vrijdag 14, zaterdag 15 en zondag 16 juni: hét feestweekend waarin het 55-jarig jubileum met alle Muuzevangers, Muuzevangerinnekes en enthousiaste carnavalsvierders uit de regio gevierd gaat worden. De laatste voorbereidingen hiervoor worden getroffen, en het beloven een paar prachtige dagen te worden.  

Opening met Biercantus
Het spits wordt op vrijdag 14 juni afgebeten met een feestelijke Jubileum Biercantus. In De Smeltkroes zullen diverse voorzangers aan de bezoekers het goede voorbeeld geven, en zal vele malen daar tussendoor het “Trink, trink, Brüderlein trink!” klinken. De zaal gaat open om 19:00 u, maar haast voor een tafel hoeft men zich dit keer niet te maken, omdat deze al op voorhand online gereserveerd kunnen worden via de Muuzesjop (www.muuzevangers.nl/muuzesjop). Een tafel met ruimte voor 10 zangers of zangeressen reserveren kost € 22 of € 11, afhankelijk van de plek ten opzichte van het podium. Dat de beste tafels het eerst gereserveerd zijn spreekt voor zich, er zijn echter nog voldoende tafels om een grote groep enthousiaste meezingers in De Smeltkroes te verwelkomen!

Zaterdagavond: feest!
Zaterdagavond 15 juni staat in het teken van feest ‘met een grote F’, met optredens van twee zeer bekende namen uit het carnavalscircuit. De eerste is die van PartyfrieX, de naam van het duo bestaande uit Tom Wilbors en Bart Coppens, die menig feesttent op z’n kop doet laten staan – en vast van plan is om dat ook met De Smeltkroes te gaan doen. Ongetwijfeld gaan de mannen daarbij ook hun absolute tophit “Ik moet zuipen!”, destijds goed een Buma NL Award, ten gehore brengen. Net zo’n dijk van een feestact mag verwacht worden van De Lawineboys! Addie Compen en Koen van Steenbergen hebben in de ruim 20 jaar dat ze nu actief zijn een minstens net zo lange lijst van feesthits, met daarop o.a. “Seks met die kale” en “Joost (is anders geaard)”. Voorafgaand en tussendoor zullen DJ Ganzz en DJ Jarnoo muziek draaien die er zeker voor zal zorgen dat de stemming er goed in komt én blijft. De zaal opent om 19:00 u en de toegang is geheel gratis.

Brunchen op zondag
’s Nachts zal De Smeltkroes weer ‘aan kant’ moeten, want op zondag 16 juni om 11:00 u start de Jubileumbrunch, speciaal voor genodigden. Hiervoor is de ledenadministratie (met hulp van vele anderen) in o.a. de archieven gedoken, op zoek naar actuele adres- en mailgegevens van eenieder die in de loop van de afgelopen 55 jaar op enigerlei wijze actief is geweest binnen de vereniging of die de vereniging financieel ondersteunen. Deze hebben een uitnodiging ontvangen om hier online op in te schrijven, zodat zicht is op de grootte van het uiteindelijke gezelschap dat aan de Jubileumbrunch deelneemt. Mocht u zich tot de eerder genoemd groep rekenen, maar desondanks geen uitnodiging hebben ontvangen én graag aan willen schuiven, dan kunt u dit kenbaar maken door hierover een mailbericht te sturen naar secretariaat@muuzevangers.nl.

Kapellenfestival en veiling
Na de brunch is het (weer) tijd voor muziek! Iets na twaalven wordt het podium vrijgegeven voor een aantal akoestische sfeermakers uit de regio, waaronder en in stijl van de Mareser muzikanten van de “Tierepkes”. Het belooft een ware ode aan 55 jaar blaaskapellen en dweilorkesten te worden! Hiervoor is iedereen van harte welkom, en vanzelfsprekend is de entree daarvoor ook gratis. Aansluitend vind vanaf ± 13:00 u een Jubileumveiling plaats. Lokale adverteerders, sponsoren, organisaties en Maarheezenaren die CV de Muuzevangers een warm hart toedragen hebben diverse leuke, handige, interessante, lekkere of anderszins aantrekkelijke kavels beschikbaar gesteld. De opbrengst komt ten goede van de vereniging, die daarbij allereerst de outfits van de dansgroepen wil gaan vernieuwen. Veilingmeesters ‘van dienst’ zijn de oud-voorzitters Bert Kiggen en Marcel Smits, en de kavels zijn vooraf te bekijken op www.muuzevangers.nl/kavels. 

Praktische info
Bij alle activiteiten zal gebruik worden gemaakt van bonnen om consumpties mee af te rekenen. Deze bonnen zijn verkrijgbaar aan de bonnenbar, maar bonnen die nog over zijn van de carnavalsactiviteiten van eerder dit jaar kunnen ook nog gebruikt worden. Hoewel het programma bekend is, kunnen tussentijds nog zaken wijzigen. Hou hiervoor de lokale on- en offline media en de website in de gaten (muuzevangers.nl) of volg ons op de sociale media (Facebook: @muuzevangers, Instagram: @cv_muuzevangers).

De Lawineboys

Patryfriex