Start vrije verkoop AK de Smeltkroes voor het seizoen ’24-’25

MAARHEEZE – Op de site van AK de Smeltkroes stonden ze al een tijdje in de startblokken: de cabaret- en muziek voorstellingen voor het seizoen ’24-’25. Maar bestellen was er helaas nog niet bij, om bestaande abonnementhouders de kans te geven hier alvast op in te schrijven. Vanaf 2 juni echter is de vrije verkoop gestart, wordt in Cranendonck de brochure huis-aan-huis bezorgd, en kan iederéén kaarten aanschaffen voor tien geprogrammeerde voorstellingen.

Voorstellingen tot kerstmis
Het seizoen wordt op 14 september geopend met “Comedynight” van Comedytunes, en daarmee is de start van het seizoen vergelijkbaar met het slot van het vorige: drie stand-up comedians in één voorstelling. Welke drie het zijn blijft een verrassing, maar het bestand aan comedians waaruit Comedytunes put, staat garant voor kwaliteit. Een maand later, op zaterdag 12 oktober, treffen we Chris Verlaan, die als winnaar van Cameretten 2018 al eens in De Smeltkroes te zien was – en daarmee aanleiding gaf om hem voor dit seizoen opnieuw te boeken, ditmaal met zijn avondvullende voorstelling “De Kringloper”. Een muzikaal intermezzo in de eerste seizoenshelft komt op 2 november voor rekening van The 70’s Unplugged. De bandnaam verraadt al wat we mogen verwachten: pareltjes uit de 70-er jaren, live en akoestisch gebracht in hun programma “Decade”. Drie weken later staat cabaretier Max van den Burg op de planken met “Tijd voor Max”. Max leerden we voor het eerst kennen in het seizoen ’22-’23 en de conclusie was toen helder: die willen we nóg wel een keer zien! Het jaar sluiten we af met Marlon Kicken en zijn voorstelling “Getekend”. Trouwe Smeltkroes-bezoekers hebben hem al vaker in Maarheeze gezien, en weten dat een leuke en gemoedelijke avond bij en met hem gegarandeerd is!

Na carnaval 2025 weer verder…
Na de feestdagen en de daaropvolgende carnavalsactiviteiten opent De Smeltkroes op zaterdag 15 maart met de mannen van Ocobar, die in de muziekvoorstelling “Forever Clapton!” een ode brengen aan de door hun bewonderde én twee weken later 80 jaar wordende Eric Clapton. Ook Roel C. Verburg zien we drie weken later met een gitaar, maar bij zijn voorstelling “Magisch realisme” op 5 april is die toch vooral ter begeleiding van zijn knotsgekke liedjes. Op zondag 13 april wijken we een beetje van de gebaande paden, en verwelkomen we Robert van der Kroft, tekenaar van o.a. Sjors & Sjimmie, voor een interessant én vermakelijk theatercollege over de ontwikkeling van het stripverhaal en zijn ervaringen daarmee tijdens de laatste vijftig jaar. Leuk extraatje: iedere bezoeker ontvangt een exclusief mini-stripboekje! Voor de voorstelling erna wijken we uit naar de vrijdagavond in verband met Koningsdag, dat volgend jaar op zaterdag 26 april gevierd zal gaan worden. Op het podium vertelt Peter Lusse dan over comedy in het algemeen en zijn leven ná zijn rol als Eddie in de serie “Vrienden voor het leven”. Het seizoen wordt op 10 mei afgesloten door het in Maarheeze al vaker ontvangen multi-instrumentalistenduo Maartje & Kine met hun cabareteske liedjesprogramma “De Bingo Show”, naar eigen zeggen “…een warmbloedig liedjesprogramma over grote (verloren) liefdes, hartstochtelijke dagdromen maar ook met kolderieke meezingers.”

Kaartverkoop online
Alle kaarten zijn 24/7 online te koop via www.akdesmeltkroes.nl. Een abonnement voor het nieuwe seizoen sluit je eenvoudig af, door gelijktijdig kaarten te kopen voor vijf voorstellingen of meer; je krijgt dan direct 10% abonnementskorting op het totale aanschafbedrag. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om voor een ‘klein’ abonnement van tenminste drie voorstellingen te kiezen, je korting is dan 5%. Alle bestel- én annuleringsvoorwaarden vind je terug op de site. Ook kun je online Theaterbonnen kopen om voorstellingen naar keuze cadeau te doen: maatwerk gegarandeerd en een origineel avondje uit – gewoon in je eigen woonplaats!

Foto Paul Smeets