Buurtbuschauffeurs gezocht

REGIO – Heeft u een geldig rijbewijs B, wat tijd over en bent u in goede gezondheid? Dan is chauffeur worden op een van de buurtbussen in de regio misschien iets voor u! De organisatie is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die het leuk vinden om als chauffeur op de buurtbus te rijden. Mensen met veel rijervaring en liefst ook ervaring met een groter voertuig dan een gewone personenauto zijn altijd welkom.

Het is weliswaar vrijwilligerswerk, maar we vragen wel om u voor langere tijd 1x wekelijks op een vaste tijd drie à vier uur op de bus te rijden. U rijdt een vaste route waarbij u zich houdt aan de regels die zijn vastgelegd in het Handboek voor de Buurtbuschauffeur. Vrijwilligerswerk betekent dat hier geen financiële vergoeding tegenover staat. Uw beloning is de enorme waardering, zowel van passagiers als gemeente, provincie en het busbedrijf Hermes.

Goede begeleiding
Voordat u begint krijgt u een medische keuring en zorgt Hermes uiteraard voor een technische uitleg over de bus en over het rijden als buschauffeur. Ze begeleiden u om te leren rijden volgens een vaste dienstregeling met passagiers. Ook de werking van de OV-Chipapparatuur en het pin-apparaat in de bus worden uitgelegd.

Alle chauffeurs ontvangen met kerst een leuke attentie en één of twee keer per jaar worden de chauffeurs (vaak met partner) uitgenodigd voor een buurtbusuitje.

Iets voor u? Neem dan contact met Hermes op en maak een afspraak om eens te komen praten of om uitgenodigd te worden om een rondje in de bus mee te rijden met een van de bestuursleden. Kijk voor meer info op: https://bravo.info/reizen/diensten/buurtbus/vrijwilligers-gezocht