Laatste aanmeldweek Huiskamerfestival Weert

WEERT – Zondag 13 oktober vindt Huiskamerfestival Weert plaats. De gehele middag transformeren huiskamers verspreid over de stad tot kleinschalige podia voor lokaal muzikaal talent. De laatste aanmeldweek is van start.

Huiskamerfestival Weert is hét evenement dat toont wat de stad te bieden heeft aan opkomend en gearriveerd muzikaal talent. In diverse huiskamers, tuinkamers, mancaves en gezellige garages kunnen liefhebbers luisteren naar optredens van lokale muzikanten; van jazz tot klassiek en van singer-songwriter tot elektronische beats.

Kleurrijk programma
De afgelopen maanden was het al mogelijk aan te melden en die oproep was niet aan dovemans oren gericht. Tientallen huiskamers en muzikanten hebben al aangemeld, wat resulteert in een grote variatie aan locaties en muziekstijlen. Bij het aanmelden geven muzikanten op hoeveel ruimte ze voor het akoestische optreden nodig hebben. Huiskamereigenaren geven op wat hun favoriete muziekgenre is. De organisatie maakt op basis van deze gegevens een passend programma. 

Kleine moeite, groot plezier
Met het festival draagt Weert bij aan laagdrempelige kennismaking met de veelzijdige talenten van muzikaal Weert. Muzikanten worden in de gelegenheid gebracht zonder investeringen in allerhande presentatiezaken hun muziek aan publiek te laten horen. Anderzijds worden geïnteresseerden uitgenodigd te genieten van live vermaak in de eigen wijk, bij hun eigen buren en kennissen.

In huiskamers klonk het bij voorgaande edities unaniem: met het Huiskamerfestival haal je absoluut gezelligheid in huis. De sfeer van het samen genieten tijdens de intieme akoestische optredens is onnavolgbaar. Om het huiskamereigenaren nog gemakkelijker te maken steunt Albert Heijn Heerschap bovendien het festival, door elke aanmelding te belonen met een cadeaubon waarmee koffie, thee en wat lekkers voor op tafel kan worden gehaald.

Meer informatie en mogelijkheid tot aanmelden is te vinden op www.huiskamerfestivalweert.nl.