Heerlijk brood en banket met een gezonde twist bij bakkerij ’t Korfje 

HAMONT – Jan en Katie openden in april dit jaar hun eigen bakkerij in het centrum van Hamont. Bakker Jan Truyens biedt behalve de traditionele broden en gebakjes ook tal van andere, nog gezondere opties aan. “We kiezen bewust voor gezonde ingrediënten voor onze producten,” vertelt Jan. “En we hebben een ruim assortiment aan gluten-, lactose- en suikervrije producten.” 

Het bakken zit ‘m in het bloed. Jan is al vanaf zijn 13de te vinden in en om de bakkerij. “Nu we onze eigen zaak hebben geopend willen we graag de nadruk leggen op de gezondere opties. Eerlijke kwaliteitsproducten, pure smaken en met het oog op het verkleinen van de ecologische voetafdruk: dat is waar bakkerij ’t Korfje voor staat,” vertellen Jan en Katie. “Niet enkel bieden we, naast ons traditioneel assortiment, tal van gezonde broden, gebakjes, vlaaien en hartig bakgoed aan, ook gaan we binnenkort herbruikbare broodzakken introduceren en kiezen we bewust voor samenwerkingen met lokale ondernemers zoals de lokale melkboer en aardbeienteler.” 

Jan is een ambachtelijke bakker en hij bakt iedere dag met veel passie en plezier zijn broden. “We hebben enorm veel ideeën waardoor ons assortiment continu blijft vernieuwen,” vertelt het koppel. “En we werken samen met een andere ambachtelijke bakker die voor ons assortiment  gluten-, lactose- en suikervrije producten zorgt. Hier hebben we altijd heel wat standaard van in huis, maar op bestelling zijn de mogelijkheden nog ruimer.” 

Om de afvalberg te verkleinen delen Jan en Katie het brood, dat nog prima is voor consumptie maar niet meer voor de verkoop, uit. “Een deel gaat naar de lokale voedselbank, een ander deel kan voor een klein prijsje aangekocht worden als bv. dierenvoeding. Zo gaan we samen verspilling tegen!” 

Bakkerij ’t Korfje is gelegen aan de Kerkstraat 18 in het centrum van Hamont. Of ga eens langs de broodautomaat, gelegen aan de achterkant van de bakkerij, aan de Wal. Kijk zeker eens op www.bakkerijtkorfje.be voor meer informatie over het assortiment.