Expo’s en workshops Bart Proost 

REGIO – Lommels striptekenaar en illustrator Bart Proost gaat een drukke lente tegemoet: de educatieve huurtentoonstellingen die hij – samen met zijn co-auteurs en uitgeverijen – heeft uitgewerkt zullen deze lente, van maart tot juni, non-stop te zien in bibliotheken en cultuurcentra in Noord-Limburg.

De tentoonstelling die in de bib van Kinrooi, van 26 maart tot 29 april, en in GC De Kroon te Kaulille, van 1 mei tot 31 mei, te zien zal zijn is gebaseerd op de albums uit de stripreeks ‘Alexander De Grote’. Bart is, samen met scenarist Barcas, het creatieve brein achter die stripreeks. Het is een leuke, mooie en leerrijke expositie die zowel historische als mythologische weetjes weet te combineren. Bezoekers, en zéker ook kinderen kunnen een quiz doen terwijl ze de expo bezichtigen en zo ook meedingen naar een leuk prijsje. Een andere stripexpo van Proost zal getoond worden in de bib van Bocholt van 23 april tot 31 mei en is gebaseerd op de internationaal gepubliceerde graphic novel ‘Kaspar Hauser: in het oog van de storm’. Deze tentoonstelling gaat over het leven van de uiterst mysterieuze Duitse vondeling Kaspar Hauser. Deze tentoonstelling werpt ook een blik op het creatief proces achter het maken van de strip. Deze expo’s zijn gratis te bezoeken en zijn bedoeld voor alle leeftijden. Voor meer informatie over de expo’s: www.bartproost.be