De volle punten mee terug naar het zuiden! 

Het was weer zaterdag, tijd om iedereen te verzamelen voor de volgende uitwedstrijd tegen Vollingo. De een werd nog even bij de tandarts weggeplukt, de ander van de studieboeken, terwijl anderen zaten nog lekker te zonnen en Juul kreeg het zelfs voor elkaar om al voor de wedstrijd naar de Mac te gaan. Maar het was gelukt, heel het team compleet (toch uniek dit seizoen) op weg naar Gouda! 

Na helaas flink wat uitloop door een spannende pot tussen de studenten van Delft (onze libero’s waren meteen fan) en de heren van Vollingo mochten wij aan de bak. Lina, Juul, Nikki, Maud, Laura, Shanou en Anne vlogen het veld in, gebrand om de volle punten te gaan pakken. De eerste paar puntjes werden meteen gescoord en de voorsprong werd gepakt. Echter was het een moeizame set, ja Maud hakte er echt wel harde ballen in, Shanou bracht de balletjes aan het net en Juul sloeg de ballen van achter de drie ook weer netjes binnen, maar de echte Ledub Dames 1 spirit ontbrak. Het makkelijke spel van vorige week was even ver te zoeken en het enthousiasme moest ook nog op gang komen. Toch gaven we de voorsprong nooit helemaal uit handen, maar lieten we ze op het einde wel heel dichtbij komen. Maar met een spannende 25-27 was de eerste set toch voor de vrouwen van Ledub. 

De tweede set is de set van de coach van Vollingo. Wij begonnen met een kleine achterstand en daar bleven we ook heel lang tegenaan kijken. Maar als de coach van de tegenpartij dan zo’n rare en onsportieve uitspraken gaat hebben, dan krijg je toch net dat extra stukje motivatie om die set binnen te harken (ja zelfs Juul begon bijna boos te worden). En als je dan met twee onterechte punten voor de tegenstander (ja kijk de videos nog maar eens na, dit was echt geen opstelling fout aan onze kant, maar gewoon twee tellers die graag wat gratis punten aan hun eigen team geven) toch de set wint, heb je het als team netjes gedaan, 23-25! 

Klaar voor de laatste set en gebrand om deze wedstrijd met 3-0 af te sluiten. In deze set was eindelijk de echte overtuiging te zien, dit is Ledub Dames 1, dit is overtuiging! De voorsprong werd snel gepakt en ook niet meer uit handen gegeven. Met een mooie serve van Lynn, slimme tik balletjes van Lina en snelle balletjes van Laura, werden de punten gemaakt. Met een setwinst van 15-25 pakten we de derde set en de wedstrijd! 

Een beetje moeizaam, niet geweldig volleybal en wel heel veel gedoe om randzaken, maar met een prima score van 3-0 hebben we onze coach Dennis toch weer blij gemaakt. Op naar volgende week waarin we tijdens de speciaal georganiseerde sponsor wedstrijd gaan strijden tegen Spaarnestad DS 1.

Zorg dat je er bij bent, want aansluitend is er nog een grandioze pre-party voor het Ledub festival en dat wil je niet missen! Maar eerst natuurlijk onze wedstrijd, dus we zien jullie graag om 19.00 op de tribune van de Zuiderpoort.