Officiële opening vzw Fietsen zonder Leeftijd 

HAMONT-ACHEL – Zondag 27 maart. Bijna 1 jaar na de oprichting kon de vzw Fietsen Zonder Leeftijd Hamont-Achel dan eindelijk de officiële opening vieren.

In het bijzijn van iedereen die het afgelopen jaar heeft geholpen om dit sociale project uit de grond te stampen werd er geklonken op een veelbelovende start. Onder de gasten waren er lokale ondernemers, vertegenwoordigers van serviceclubs en verenigingen, een afvaardiging van het stadsbestuur en uiteraard bestuur en vrijwilligers van de vzw.

Over 1 ding was iedereen het eens: dit project kan een echte meerwaarde zijn voor onze stad. De eerste gratis fietstochtjes met de elektrische riksja hebben ondertussen al plaatsgevonden. En het is nu al duidelijk dat deze een positieve impact hebben op het welzijn van de mindermobiele passagiers. En ook familieleden genieten volop mee van deze unieke momentjes. Nu het weer beter wordt geraakt de agenda dan ook steeds voller. Ondertussen wordt er al samengewerkt met de wzc’s in Hamont en in Achel en met vakantiehuis De Dielis. Zelfs met kinderdagverblijf Miep en Lies zijn de eerste contacten gelegd om samen te werken. Wie ook een familielid, vriend of buur wil verrassen met een heerlijk ritje in onze groene omgeving kan mailen naar fzl-ha@outlook.com of bellen naar het nummer +32 473 88 41 78. Via deze kanalen kan je je ook aanmelden als vrijwillige piloot. Deze zijn nog steeds welkom.

Foto’s Ger van Beek