Bankjes weg en cameratoezicht in centrum Maarheeze vanwege overlast

MAARHEEZE – De aanhoudende en ernstige overlast van sommige asielzoekers in het centrum van Maarheeze is reden om tijdelijk camera’s te plaatsen in het winkelgebied. En om de bankjes bij de Jumbo en de geldautomaat weg te halen. Winkeliers uit Maarheeze hebben in een gesprek met de burgemeester hierom gevraagd. In de week van 28 augustus 2023 laat de gemeente de camera’s plaatsen en de bankjes verwijderen. 

Veiliger wonen, ondernemen en winkelen
Met het cameratoezicht wil de gemeente voor bewoners, ondernemers en winkelend publiek de veiligheid in het centrum van Maarheeze verhogen. De gemeente laat camera’s plaatsen in de buurt van de geldautomaat, de Kruidvat en de Jumbo. De camera’s blijven in eerste instantie voor drie maanden hangen, eventuele verlenging is mogelijk. De camera’s nemen 24 uur per dag beelden op in het winkelgebied, maar worden niet 24 uur per dag bekeken. Alleen de politie is bevoegd om de camerabeelden te bekijken. Na vier weken worden de beelden verwijderd. Daar zijn ook uitzonderingen op. Als de politie camerabeelden heeft van een misdaad en deze kan gebruiken bij opsporing en vervolging, dan mogen die beelden soms langer bewaard worden. 

Besluit
Het aanwijzingsbesluit voor het cameratoezicht wordt op 28 augustus 2023 gepubliceerd op officielebekendmakingen.nl. Belanghebbenden die het niet eens zijn met dit besluit, kunnen binnen zes weken bezwaar maken.