Parkhof Swalmen; open tuin en museum

SWALMEN – Zondag 27 augustus is Parkhof Swalmen weer geopend voor publiek. De tuin wordt alom geroemd door bezoekers vanwege de verrassende hoekjes en elementen. Van doorslaggevend belang hierbij is dat de tuin niet in een keer te overzien is. Ook verslaggevers en fotografen zijn enthousiast. Zo zijn er de afgelopen jaren al meerdere keren artikelen over de tuin geplaatst in verschillende tijdschriften en weekbladen en is de tuin op TV te zien geweest. Twee jaar geleden is een schitterende film gemaakt van tuin en museum door Pieter Kiewied. Deze film is op de website te zien. Momenteel zijn het vooral de rozen, phloxen, canna’s en asters die de aandacht trekken. Verder zijn er zeer bijzondere bomen en coniferen te bewonderen. In de tuin zijn veel zitjes waar men rustig kan genieten. Verder zijn er enkele vijvers en een beekloop. Ook het museum van het rijke Roomsche leeven is open. Hier zijn meer dan 4000 heiligenbeelden, wijwaterbakjes, kruisbeelden, vaandels en nog veel meer devotionalia te bewonderen. Ook in de tuin zijn diverse heiligenbeelden geplaatst. Verder is er een tuinhuisje ingericht met enkele kinderaltaren en herinneringen aan de eerste heilige Communie. Ook is er een pad aangelegd waarlangs een aantal stenen beelden zijn geplaatst die vervaardigd zijn door Zimbabwaanse kunstenaars. De tuin is open van 11.00 – 17.00 uur. De entree is € 3,50 incl. koffie/thee. Een heerlijk stuk vlaai is ook verkrijgbaar. Verder is de tuin elke donderdagmiddag open t/m 21 september van 13.00 – 17.00 uur. De laatste openstelling is zondag 24 september van 11.00 – 17.00 uur. 

Parkhof Swalmen is gelegen aan de Beeselseweg 6 te Swalmen, telefoon 0475-501193. Om een indruk te krijgen van de tuin kan men kijken op: www.parkhofswalmen.nl