Kom genieten van het Corso & Cultuur Festival 

VALKENSWAARD – Corso & Cultuur Festival is dé start van het culturele seizoen in Valkenswaard. Een gratis festival waarbij bezoekers een heel weekend lang kunnen genieten cultuur en theater. Met diverse previews, muzikale optredens, familievermaak en tot slot natuurlijk de corsoparade. Kijk voor het volledige programma op hofnar.nl en corsovalkenswaard.nl. 

Van 8 t/m 10 september kun je genieten van de tweede editie van het Corso & Cultuur Festival. Dit festival is een mooie samenwerking tussen Theater De Hofnar, Bloemencorso Valkenswaard en ‘Mooi op de Statie’. Alle buurtschappen en bouwgroepen zijn vanaf medio juni hard aan het werk aan de geweldige corsowagens. Met het thema Hocus, Focus “Het is niet wat het lijkt” zijn 13 bouwgroepen aan de slag gegaan om er ook dit jaar weer een heus bloemenspektakel van te maken. De wagens zijn op zondag 10 september tijdens de corsoparade te bewonderen, met elk hun eigen vertaling van het thema. 

Bewonder de dahlia-objecten in het centrum
Bouwgroepen en buurtschappen zijn ook volop bezig, al dan niet in het corsothema, met prachtige kleurrijke dahlia-objecten. Op zaterdag 9 september zijn deze objecten op 4 locaties verspreid door het Valkenswaards centrum te zien. 

Festivalprogramma zaterdag 9 september
Vanaf zaterdagmiddag 9 september is er van alles te beleven voor jong en oud. In de tent op de Markt kun je genieten van een doorlopend cabaretprogramma met previews van o.a. Tobi Kooiman en Martijn Crins, met cabaretier Gerrie Smits als MC. The Slampampers brengen meerdere keren een geweldige (jazz)music-comedy show. Of laat je verrassen door getalenteerde cabaretiers bij KlapstoelKabaret, achter de Kunstkeuken. Op zaterdagavond sluiten we op de Statie af met geweldige muzikale bands: AJ Plug & Band, Waterboys Tribute en Dilana Smith & Band. 

Festivalprogramma zondag 10 september
Op zondag 10 september is Valkenswaard weer een prachtige kleurrijke bloemenzee. Kijk je ogen uit bij de 13 prachtige corsowagens. De parade wordt aangevuld met 9 jeugdwagens. Alle corsowagens zijn vanaf 10.30 uur al te bewonderen op hun startlocatie. Om 14.30 uur start de corsoparade. Na de parade zijn de wagens natuurlijk nog van dichtbij te bewonderen. ‘s Middags kun je op het podium op de Statie en op de Markt genieten van straattheater en muzikale optredens van o.a. Betty Blue, Blitz en The Bad Ties. Om 19.00 uur is de prijsuitreiking bij het podium op de Statie en we sluiten daar het Corso & Cultuur Festival af met een geweldige afterparty met Fiesta Orkestra.

Familievermaak op zaterdag en zondag
Voor de kinderen is er volop familievermaak. Zowel op zaterdag op de Markt als op zondag bij het Frans van Bestpark. Bezoek een jeugdvoorstelling, droom weg bij een van de Dromoscopen, kom bloemen prikken of bestorm de stormbaan. Met eetpunten en lekkere drankjes is het op beide locaties heerlijk vertoeven met het hele gezin. 

Foto Victor Zieren