Expositie AK De Smeltkroes 

MAARHEEZE – De werkgroep Exposities AK de Smeltkroes verzorgt een expositie met juwelen van Ine Knapen en schilderijen van Riet Hagelaar van Bree, van 26 augustus tot 5 oktober 2021 te Maarheeze.

Ine Knapen kwam zo’n 25 jaar geleden in de gelegenheid om haar werk als A verpleegkundige te combineren met een deeltijdopleiding aan een kunstacademie in België en 2 opleidingen ‘Juweelkunst’, die ze heeft afgerond in 2012. Heel veel materialen hebben haar interesse zoals: materialen om te recyclen, zilver, koper, ijzer, titanium, plastics, goud, rubber en porselein. Haar inspiratie kan van alles zijn: mode, architectuur, gebeurtenissen, humor, voorwerpen, natuur. Ook werkt ze graag met een onderwerp onlangs gevormd door Covid, enkele sieraden slaan op deze periode.

Het werk van Riet Hagelaar van Bree is zeer divers, zowel het onderwerp als het materiaal en de techniek. Schilderen is onthaasten. Je energie en creativiteit ruim baan geven. Een manier om je te onttrekken aan het dagelijkse leven. Riet maakt tekeningen met potlood, schilderijen in olieverf en aquarellen. De schilderijen tijdens deze expositie zijn voornamelijk gebaseerd op de natuur,  de aquarellen zijn voornamelijk bloemen. Haar werken met potlood zijn een combinatie van realisme en vloeiende organische vormen, die als vanzelfsprekend uit haar handen vloeien. Vloeiende vrouwelijke, ronde, natuurlijke vormen die samen een complexe kluwen aan lijnen vormen. De complexiteit van het leven met zijn wirwar aan regels en systemen weergeeft. Een lijnenspel zonder begin of einde. De circle of life…In de beeldende kunst zijn geen grenzen.    

De werkgroep Expositie Aktiviteiten Smeltkroes wenst u veel kijkplezier.          

De officiële openingstijden van De Smeltkroes zijn: op werkdagen van 14.00 tot 22.00 uur, op zaterdag van 14.00 tot 18.00 uur en op zondag van 12.00 tot 14.00 uur. Wenst u in het weekend te komen kijken adviseren wij vooraf te bellen naar 0031 495 593219.