Genoeg van eeuwige beloftes mbt AZC? Ga stemmen! 

16 maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen! Nu zijn wij, de burgers, aan de beurt! Wij zijn nooit eerder gehoord, maar eindelijk krijgen wij iets te zeggen over het AZC. Mijn mening: Het AZC moet dicht! Er moet een krachtig signaal naar Den Haag en de gemeente gestuurd worden, dat dit door ons niet langer geaccepteerd wordt. Als u er ook zo over denkt, ga dan stemmen! De overheden beloven eindeloos dat het beter zal gaan en dat zullen ze eeuwig blijven doen. Hoe naïef denken ze dat we zijn? Eeuwig pappen en nathouden! Helaas bestaat onze gemeenteraad uit vrijwilligers die geen kaas gegeten hebben van recht. De meerderheid van de gemeenteraad heeft de overeenkomst met het COA gesteund waar geen harde ontbindingsvoorwaarden in staan. Zolang COA vertelt dat ze haar best doet, kunnen we er volgens de gemeente niet onderuit. Er hadden harde criteria in kunnen staan. Bijvoorbeeld, er mogen niet meer dan 25 strafbare feiten per jaar door het AZC veroorzaakt worden of iets dergelijks. De werkelijkheid is dat de politie er in 3 maanden tijd 200 keer bij geroepen is en we er zelfs dan nog niet onderuit kunnen. De gemeenteraad dacht afgesproken te hebben dat er elke 3 jaar geëvalueerd zou worden en bij een negatieve uitkomst de overeenkomst ontbonden zou kunnen worden, maar nu puntje bij paaltje komt trekt de gemeente haar keutel in en zegt men dat het toch niet kan. Nu hebben de meeste partijen spijt van de overeenkomst en doen ze alsof zij het slachtoffer zijn, maar je moet goed nadenken en de zaken goed uitzoeken VOORDAT je een contract tekent! 

Nu er zo veel mensen vluchten uit Oekraïne, zegt het COA dat de AZC’s in Nederland vol zitten en er eigenlijk geen plek meer is voor Oekraïners. Dit toont eens te meer aan wat een vreselijk slecht beleid er is gevoerd door ‘onze’ overheden. Wat hadden wij graag deze Oekraïners willen helpen, maar wij zitten opgescheept met een boel tuig dat hier helemaal niet hoort te zijn. Steekpartijen, diefstallen, intimidatie, naroepen, zakkenrollen, openbaar dronkenschap, zwartrijden, rondhangen. Politie, BOA’s, ambulances, stewards, ketenmarinier, buurtpreventieteam, functionaris inwonerscontact, COA beveiliging, noodverordening, veiligheidsrisicogebied, camera’s, hekken, helikopters etc. 

Belangrijk: De gemeenteraad gaat over de toekomst van het AZC vergaderen nog vóór de verkiezingen van 16 maart. Dus u kunt zelf zien hoe de partijen erin staan en daar uw stem op afstemmen. Tip: Google de termen “Gemeenteraad Cranendonck 8 maart 2022” (agendapunt 11) en kijk het videoverslag van deze raadsvergadering. 

Als u gaat bepalen op welke partij u gaat stemmen, misschien is het dan ook slim om voor een partij te gaan die altijd al het geluid liet horen dat u aanspreekt en die niet nu ineens, opportunistisch, hun geluid hebben veranderd nu er verkiezingen aankomen, om vervolgens na de verkiezingen hun keutel weer in te trekken. Google ook eens op de termen “Gemeenteraad Cranendonck 17 mei 2016” (agendapunt 6) en “Gemeenteraad Cranendonck 19 september 2017” (agendapunt 7) en kijk de videoverslagen van de raadsvergaderingen.

Ingezonden door FvE (naam en gegevens bij de redactie bekend)