Ook hier denk ik….

Ook hier denk ik om de burgers te raadplegen wat te doen, zeker als je het als gemeenteraad niet meer weet. Hoeveel vingers heeft U als raad geteld? Waar gaat dit over:

Het gaat over een voortzetting of uitbreiding van een boerderij in Maarheeze, of dat er op die plaats vier luxe woonhuizen gebouwd mogen worden. Dat dit in het buitengebied ligt, is schijnbaar het probleem. Juist luxe woonhuizen, zeg maar villa’s, komen pas echt goed tot hun recht in het buitengebied op een mooie lap grond. Drie vliegen in één klap.

Eerste vlieg: weer een varkenshouderij minder met alle overlast. Tweede vlieg: en weer een aanwinst met vier prachtige (energie neutrale) huizen. Derde vlieg: en weer een boer minder die met zijn tractor de weg verspert in Den Haag. Ik tel 95 vingers van de honderd burgers die kiezen voor de vier villa’s. Klaar toch? Ik vraag me af of dat er in ons buitengebied nog varkenshouderijen of veeteelt bij mogen komen? Als dat zo is zou ik met de grootste mogelijke spoed dit per direct dicht timmeren. Wij willen toch een reductie van minimaal 30%?  Als wij landelijk per direct de export van alles wat met dieren te maken heeft verbieden zou dat een reductie zijn van 80%. Halen we zo het klimaatdoel 2060.

Als wij als gemeente hier aan kunnen bijdragen is dat toch een grote doen, nee, zelfs een must. 

Cor van Mierlo.