Heb jij een #PlekVrij voor Oekraïense vluchtelingen? 

HAMONT-ACHEL/PELT – De oorlog in Oekraïne laat niemand onberoerd. Veel Oekraïners ontvluchten hun land, wat een massale vluchtelingenstroom op gang zet. Begin deze week lanceerde staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi de campagne #PlekVrij. Zo kunnen inwoners die een logeerkamer, deel van een woning, duplex… beschikbaar hebben aangeven dat ze Oekraïense vluchtelingen willen opvangen. Om hen op te vangen, hebben we jouw hulp nodig. Zowel de stad Hamont-Achel als de gemeente Pelt doet mee aan deze campagne. 

De Peltse Burgerbalie kreeg sinds het tragische nieuws van de oorlog en vluchtelingencrisis in Oekraïne veel vragen binnen van behulpzame Peltenaren die bereid zijn om thuis vluchtelingen op te vangen. Je hebt geen plek vrij in je woning, maar wilt wel graag op een andere manier helpen? Dat kan. We zijn ook op zoek naar tolken en mensen die de Oekraïense vluchtelingen willen begeleiden. Zowel voor de opvang als voor andere manieren van hulp kan je je aanmelden via www.gemeentepelt.be/hulp-oekraine

Heb jij een #PlekVrij en woon je in Hamont-Achel? Of wil je een andere vorm van hulp bieden zoals tolken of vluchtelingen begeleiden? Vul dan het e-formulier in op www.hamont-achel.be/plekvrij. De medewerkers van de stadsdiensten verzamelen alle inzendingen en bezorgen een lijst hiervan aan het Nationaal Crisiscentrum.  Ze zijn eveneens op zoek naar tolken en mensen die de Oekraïense vluchtelingen willen begeleiden. Klinkt dat als iets voor jou? Registreer je dan ook zeker via www.hamont-achel.be/plekvrij. Zodra we nood hebben aan jouw hulp, nemen we contact met je op. De stad Hamont-Achel organiseert op dit moment geen materiële inzamelactie.