Sporting verliest maar scoort punten: 27-31

PELT – Een afgeladen vol Dommelhof was de arena van dé handbalwedstrijd van het weekend. Een echte topwedstrijd: veel strijd, veel passie, veel inzet, goede doelmannen en spanning tot de laatste minuut. Bocholt won dan wel, maar Sporting toonde dat het heel dichtbij komt. We kijken al uit naar de finales! Volgende week is zo al een finale want tegen Volendam moet het gaan gebeuren! We willen ons plaatsen voor de Final 4 en dus moeten we Volendam achter ons laten. Sporting had een degelijke start: Konitz en Köhlen scoorden, maar Winters liet Bocholt niet onbetuigd en zo ging het gelijk op (6-6 na 10m). Een tussenversnelling van opnieuw Winters gaf Bocholt de leiding met 8-11 na 20 minuten. De ingevallen doelman Denert smeet zich echter voor elke bal en ranselde veel ballen uit zijn net. Falke op tegenaanval milderde tot 12-13 aan de rust. De volgelopen sporthal had iets om over te praten tijdens de rust! Sporting vond in de tweede helft via de eigen opgeleide jonkies vlot het net en nam brutaal de leiding: 18-16. Robbe Spooren, Niels Vansloot en Louis Vandebeeck lieten zien dat ze uit het goede hout gesneden waren! Wat een lefgozer die Robbe! Hij kreeg veel klappen, waaruit misschien zelfs een rode kaart mocht volgen, maar zijn drive richting doel was mooi om te zien! Robbe verdeelde, maar scoorde ook zelf: 6 doelpunten mocht hij bijschrijven. Louis deed zo mogelijk nog beter! Hij hielp zijn team met 7 doelpunten. Mooi om te zien hoe deze Neerpeltenaren de derby kleur gaven. Er waren veel mensen die voor de eerste keer handbal zagen en we zijn zeker dat die gaan terugkomen! Het bleef spannend en na 50 minuten was het 23-24. Serge Spooren hielp Bocholt aan de goede kant van de score. In de laatste 10 minuten had Sporting wat adem tekort. Immers, Schoenaker (enkel) en Vossen (nek) waren er niet bij! Bocholt was de laatste 10 minuten beter en won zo verdiend deze geweldige derby met (uiteindelijk) 27-31. Sporting verslagen, maar zeker niet in de touwen. Iets teveel missers moesten we noteren maar we hopen en denken dat die opgespaard worden voor de finales! Een galawedstrijd en promotie voor het handbal! Ruim 1500 mensen waren getuige van het feit dat er in Pelt topsport gespeeld wordt en dat er rekening gehouden mag worden met dit Sporting Pelt. Jonge gasten en ervaring als ideale mix. Volgende week tegen Volendam moet dit resulteren in niks minder dan een overwinning om vervolgens de F4 aan te vatten met de wetenschap dat dit Sporting iedereen aan kan! Zaterdag 5 maart om 20.15 uur in sporthal Dommelhof willen we graag iedereen terug zien!