Voorjaar

CRANENDONCK – De ontluikende natuur kan niemand ontgaan zijn. Het wordt lente! Kijk maar eens naar de foto van de Kardinaalsmuts die ontspruit. Gelukkig is de kou aan het vertrekken en begint de aarde zachtjes op te warmen.  Daar zijn de meeste nu wel aan toe, een beetje warmte van de eerste zonnestralen in je gezicht voelen. Het zonlicht zorgt ook weer dat de afgifte van serotonine in de hersenen door uw lichaam verhoogt, waardoor mensen gelukkiger worden.  En ze voorziet ons van vitamine D, wat helpt botten en tanden te versterken. Het wordt weer genieten met het kijken naar de wonderlijke verandering in de natuur.  Het openen van de knoppen is een prachtig schouwspel, vooral de explosie van kleuren die je dan ziet. Lente betekent nieuw leven, overal bloeien prachtige bloemen en iedereen wordt enthousiast om nieuwe activiteiten te ondernemen. Bovendien wordt iedereen door zo’n prachtig seizoen optimistischer over het leven. De lente is de koning van alle seizoenen en de natuur verschijnt in zijn mooiste vorm en vult ons met vreugde.

Dus geniet van dit seizoen zolang het duurt en leef met volle teugen!

Foto en tekst Jan de Bruijn.