Winst voor DHCO

OVERPELT – Zaterdagavond stond de laatste competitiewedstrijd op het programma. Helaas gaven de beloften van Eynatten forfait, waardoor enkel ons eerste team aan de bak mocht. We hadden nog wat goed te maken na ons verlies in Eynatten met 1 punt. De meisjes waren dan ook één voor één gebrand om de laatste 2 punten in Overpelt te houden.

We startten de wedstrijd in verdediging, maar konden meteen de bal veroveren en scoren op tegenaanval. De start was gemaakt maar Eynatten en Overpelt konden beiden goed het doel vinden, 5-5 na 12′. Door telkens 2 doelpunten van Lene en Imke konden we uitlopen tot 9-5 na 16′. Door onze stevige dekking en ons snel spel in (tegen)aanval konden we uitlopen tot 14-7 na 24′, maar deze voorsprong konden we niet verder uitbouwen. In de slotseconden van de eerste helft kon Eynatten nog nipt scoren, we gingen rusten met 17-11.

Na een goede bespreking startten we aan de tweede helft met volle concentratie, want met Eynatten zijn we nooit klaar. De wedstrijd is pas na 60′ gespeeld. Ook in de tweede helft kunnen we onze voorsprong behouden en soms licht uitbouwen maar Eynatten blijft vechten. 21-14 na 8′ en 26-18 na 20′. Met enkele shots en een penalty op de paal, duurt het even voor we de 30 bereiken, maar gelukkig mag Sophie Damen ons dan toch van een traktatie voorzien! Met 31-23 als eindscore, mogen we trots zijn op een 6e plaats in het eindklassement. We hebben ons dus kunnen plaatsen voor de play offs, waar we de rest van het seizoen ons beste beentje zullen voorzetten! 

Pinxten Mieke – Maesen Ellen – Noten Elien 3 – Steyvers Eva 2 – Gijbels Imke 11 – Cuyvers Sofie – Kerkhofs Amber 3 – Hermans Lara 2 – Pellens Ibe 1 – Kuppens Lene 3 – Damen Sophie 5 – Maher Fatima 1