Beiaardconcert en stiltecirkel voor Oekraïne

PELT – De oorlog in Oekraïne woedt. Overal in de wereld tonen mensen hun solidariteit. Wellicht zoek ook jij naar een mogelijkheid om je aan te sluiten in deze keten van verbondenheid tegen onrecht.

Dit weekend klinkt de roep tegen oorlog en voor vredesopbouw ook van torens wereldwijd. De Wereld Beiaardfederatie riep beiaardiers op om tijdens het weekend Oekraïense en Russische muziek te spelen, uit verbondenheid met iedereen die vrede wil.

In Neerpelt speelt beiaardier Jan Verheyen op zaterdag, 5 maart om 11 uur op de toren van de Sint-Niklaaskerk. Als we daar met ‘enkele’ mensen aanwezig zijn, kunnen we een stiltecirkel vormen.

Een stiltecirkel is een eenvoudig actiemiddel. Met de aanwezigen vorm je een cirkel en sta je stil. Misschien draag je een teken van solidariteit: een vredesvlag… Voor voorbijgangers is er een eenvoudige uitleg. We zorgen voor enkele foto’s of een filmpje van de actie, dat kan gedeeld worden op social media, en zo de keten versterkt.

De oproep tot deze stiltecirkel, gekoppeld aan de beiaardbespelingen, komt van Pax Christi Vlaanderen. Zij proberen de situatie op  de voet te volgen, en daarbij aandacht te hebben aan solidariteit tussen burgers. Op hun website www.paxchristi.be vind je meer info over acties en standpunt en verhalen van mensen ter plaatse.

We zien iedereen graag die vrede en verbondenheid wil! Ben jij er ook bij?

Foto www.paxchristi.be