Zalmfilet met doperwten en lente ui

“Maart roert zijn staart”, is het gezegde. Nou wij nemen deze keer de staart van een lekker stukje zalm. Zalm is de meeste bekende vis en herkenbaar aan zijn oranje kleur. Zalm is een vette vissoort en valt daarom onder de gezonden vissen die we wekelijks kunnen eten. Nu gecombineerd met wat lichte groenten waar u eventueel wat vers gebakken frietjes bij kunt serveren. Veel plezier met de bereiding en alvast smakelijk eten.

Heeft u een Geheim van de Chef gemist in het HAC? Kijk dan naar de voorgaande maanden op www.lust-nu.nl bij recepten of op deze website.

INGREDIËNTEN: voor 4 personen
4 zalmfilets à 140 gr.
2 teentjes knoflook, geplet
2 middelgrote uien in dunne ringen
60 gram boter
180 ml visbouillon
2 eetlepels citroensap
185 gram doperwten grote
8 lente ui in stukjes van 2 cm gesneden
1 eetlepel fijn geraspte citroenschil
1 theelepel grof zeezout

BEREIDINGSWIJZE: 
Smelt de helft van de boter in een grote koekenpan. Bak de zalmfilets aan beide zijde mooi bruin. Neem ze uit de pan, dek ze af om ze warm te houden.

Smelt de rest van de boter in dezelfde pan. Bak de knoflook en de gesneden uien ringen, blijf roeren tot de uien zacht zijn. Voeg de visbouillon, het citroensap, de doperwten en de lente ui toe. Breng het geheel aan de kook. Zet het vuur lager, laat het mengsel zonder deksel 2 minuten pruttelen. Leg de zalmfilets nu terug in de pan. Bestrooi ze met citroenschil en wat zeezout. Laat de zalm zonder deksel garen naar wens.

Smakelijk eten!
Algo van Grootel, Eigenaar/Chefkok
LUST | eet, drink & feestgelegenheid