Update Coronacijfers Noord-Limburg 

REGIO – Update van zondag 13 maart: het aantal besmettingen loopt terug op: naar 814/100.000 inwoners per week in onze ELZ (= +57%). Ook het percentage positieve testen loopt terug wat op: naar ±30%. Het aantal besmettingen bij ouderen loopt eveneens op: 13.4% van de besmettingen treedt op in de risicogroep ouder dan 70 jaar. Boven onze Noordergrens stijgen de besmettingen verder, maar hebben ze in de laatste 2 dagen mogelijk wel hun piek bereikt: op weekbasis naar gemiddeld 4521/100.000 inwoners in de zes grensgemeenten van onze ELZ. Het blijft aangewezen om risico-personen te beschermen: 

  • Besmette personen dienen de quarantainemaatregelen op te blijven volgen en dienen zeker ook contacten met risicopatiënten te vermijden.
  • Risico-personen mijden best drukke plaatsen of dragen hier best een FFP2 masker.