Weer winst voor Ledub dames 1! 

BUDEL – Afgelopen zaterdag 12 maart stond de wedstrijd tegen VCN dames 2 op het programma. Even leek het erop dat we weer is compleet naar de wedstrijd konden gaan. Helaas kon onze coach Dennis op het laatste moment niet meereizen naar Capelle aan den IJssel. Onze Anne kwam rechtstreeks vanuit het vliegtuig doorgereisd naar de sporthal met koffer en al. Sanne is helaas nog geblesseerd aan haar vinger maar kon de rol van assistent coach op zich nemen naast Jan die als hoofdcoach langs de lijn mocht staan.

Na een flink reis waren we gebrand om weer niveau neer te gaan zetten en samen te genieten van het leuke spelletje! 

Om 17uur klonk het fluitsignaal in sporthal de Oostgaarde. Nikki, Lina, Laura, Maud, Julia, lynn en Daielle begonnen aan set 1. We moesten nog even inkomen en vooral de overtuiging vinden om het af te maken. Er werd wel flink verdedigd aan beide kanten van het veld en het ging gelijk op. Na een aantal setpoints was het toch VCN die aan het langste eind trok met 29-27 op het tel bord. Pff dit beloofde een flinke pot te worden.

In set twee begonnen we met dezelfde opstelling maar liepen we al snel tegen een achterstand aan. Het tij moest keren en met een wissel van Anne en wat meer service druk kwamen we goed in de wedstrijd. Er werd flink voor elkaar gewerkt en mooie puntjes werden gescoord. Deze set werd door ons gewonnen met 25-21. 

Zoals Jan zei: we moesten heer en meester blijven in het volleybal veld. Maud was flink aan het knallen en sloeg iemand bijna knock-out met haar power. Echter konden we dit niet voortzetten en lieten we de tegenstander terug in de wedstrijd komen. Met een dubbele wissel van Maren en Luna was het net niet genoeg om terug in de derde set te komen. Deze set ging met 25-21 naar VCN. 

Er moest wat veranderen en de service druk moest omhoog. Gelukkig luisterde we goed naar Jan en werden er flinke service series gepakt in de vierde set. VCN wist hier niet goed op te anticiperen en aan het net werd het goed verdeeld door onze twee spellies. Zo zien we het graag. Luna schreeuwde de longen uit haar lijf en die sfeer was goed te merken zowel binnen als buiten het veld. Deze set wisten we met 25-18 te winnen. 2-2 in sets, doorpakken en op naar set 5. Hier ging het weer redelijk gelijk op met een 8-6 voorsprong voor ons bij de kant wissel. Na een paar matchpoints van VCN was het toch Ledub die koel bleef en de punten naar zich toe trok. Deze set wonnen we met 18-16! 3-2 winst! Het was een flinke opgave met goede verdediging en prima spel! Zo’n lange terugreis is toch altijd fijner als je hebt gewonnen! 

Nu op naar volgende week want dan spelen we weer in eigen huis tegen Rabobank Orion volleybal Doetinchem dames 1 om 19 uur. Be there!