Wisseling van de wacht bij HAC Weekblad 

HAMONT-ACHEL – Sommigen zullen het al weten, voor anderen komt het misschien uit de lucht gevallen. Onze Tieke (van Winkel), die ruim 10 jaar lang een glimlach bracht op het gezicht van haar collega’s en wellicht ook op die van menig adverteerder, heeft vorige week haar laatste werkdag bij HAC Weekblad afgerond. 

Maar niet vooraleer ze haar stokje door heeft gegeven aan Peggy, die vanaf nu de taken van Tieke zal overnemen. We nemen afscheid, met pijn in het hart, maar tegelijkertijd introduceren we met veel plezier onze nieuwe medewerkster. 

In 2012 vervoegde Tieke het team van HAC Weekblad. Ze deed did als ICT-er om te zorgen voor een grote professionaliserings-stap van het bedrijf, en als DTP-er, om de mooiste advertenties en redactiepagina’s uit haar mouw te schudden, als vormgeefster die precies aanvoelde wat de klant wenste en die de juiste feeling had om een prachtige special vorm te geven. Maar vooral ook als lieve collega die voor iedereen klaarstond (en trouwens nog steeds klaar staat), die zorgde voor ambiance en natuurlijk ook voor de muzikale noten tijdens bedrijfsfeestjes en -uitjes. Tieke: “Ik heb mijn job jarenlang met plezier uitgevoerd, maar nu voel ik dat het tijd is voor iets anders. Wat precies is nog niet vastgelegd, maar muziek zal zeker een belangrijke rol spelen.” 

Doorheen de jaren bouwde ze een band op met diverse ondernemers uit de regio. “Met velen had ik wekelijks contact over de publiciteit. En ze wisten me ook te vinden wanneer er ander promomateriaal vormgegeven moest worden zoals posters, spandoeken, visitekaartjes, flyers,…”  Maar wanneer Tieke carte blanche kreeg en een project dus vanaf nul vorm kon geven, was ze pas echt in haar element. “Die creatieve vrijheid bij bijvoorbeeld het ontwerpen van specials, zoals de Zorg-katernen en de Puzzelbijlagen of het ontwerpen van huisstijlen, vond ik één van de leukste taken om uit te voeren. En ook de donderdagochtenden wanneer we de nieuwe krant, die slechts enkele uren eerder van de persen rolde, onder het genot van een kopje koffie of thee samen als team onder de loep namen zal ik zeker missen. Maar ze zullen me zeker nog wel eens zien verschijnen op donderdagochtend!” lacht Tieke. 

Tieke laat HAC Weekblad natuurlijk niet zomaar achter. De afgelopen weken was ze nog op post, voornamelijk om nieuwe collega Peggy in te werken. Peggy van Rijswijk-Maatje is afkomstig uit Eindhoven maar woont al jaren in Budel samen met haar man Marcel en haar twee kinderen, Zoë en Levi. Ze studeerde aan het Grafisch Lyceum Eindhoven en heeft al jaren ervaring in de wereld van DTP. Zo verzorgde ze o.a. het promotiewerk van een vastgoedkantoor uit de regio en ook bij toneelgroep De Budelse Comedie zorgt ze voor de lay-out van o.a. de affiches. Zelf staat ze in haar vrije tijd trouwens ook met deze toneelgroep op het podium. Daarnaast heeft ze haar eigen webshop ‘Absoluut Uniek’, dat persoonlijk bedrukte cadeaus en kleding aanbiedt. “Ik ben blij met deze nieuwe uitdaging bij HAC Weekblad. De bezigheden sluiten perfect aan bij mijn opleiding en ervaring,” vertelt Peggy. “Ik voelde me meteen thuis in het team en ik kijk ernaar uit om ook de klanten beter te leren kennen en ze te voorzien van mooi opgemaakte advertenties.” Peggy is vanaf nu parttime aan de slag bij HAC Weekblad en is op maandag, dinsdag en woensdag bereikbaar op het kantoor. 

Ook zaakvoerder François van Gennip is enthousiast over Peggy, als nieuwe aanwinst voor het HAC team. “We zijn Tieke enorm dankbaar voor de jaren van inzet voor HAC Weekblad. We gaan haar zeker missen hier op kantoor, maar het is belangrijk dat Tieke nu haar passie achterna gaat. En uit het oog betekent zeker niet uit het hart!” François gaat verder: “Met de komst van Peggy kunnen we blijven rekenen op een ervaren DTP-er die de kneepjes van het vak kent. Nu is het kwestie van kennis te maken met de klanten zodat ook zij de huisstijlen van ieder bedrijf onder de knie krijgt. Trouwens, we staan nog altijd open voor een tweede parttime DTP-er, die eveneens zou instaan voor de opmaak van advertenties, het ontwerp van flyers en folders en de vormgeving van redactiepagina’s. Iedereen is vrij om eens kennis te komen maken!” Interesse? Laat het ons weten via info@hacweekblad.eu 

Het team van HAC Weekblad wenst Tieke succes met alles wat ze nog gaat ondernemen. We zijn ervan overtuigd dat ze grootse dingen gaat doen! En we willen Peggy natuurlijk heel veel succes wensen met haar nieuwe baan!