Oorlogsgravenstichting bedankt Consul gemeente Cranendonck 

CRANENDONCK – Als dank voor zijn werk als Consul van de Oorlogsgravenstichting in de gemeente Cranendonck ontving Herm Meeuwissen op dinsdag 8 maart een gouden erespeld uit handen van Theo Vleugels, algemeen directeur bij de Oorlogsgravenstichting. Burgemeester Van Kessel was hierbij aanwezig.

De heer Meeuwissen heeft na 24 jaar afscheid genomen als consul. In deze rol was hij de lokale vertegenwoordiger van de Oorlogsgravenstichting in de gemeente Cranendonck en daarmee verantwoordelijk voor de in- en externe contacten met betrekking tot het onderhoud van de oorlogsgraven. In de gemeente Cranendonck liggen 7 Nederlandse en 4 geallieerde oorlogsslachtoffers begraven. De heer Meeuwissen is als consul opgevolgd door Jos Hendriks.

In bijna elke gemeente in Nederland bevindt zich wel een oorlogsgraf. De consuls spelen een belangrijke rol bij het beheer en onderhoud van deze graven. In heel Nederland ondersteunen ongeveer 330 consuls de Oorlogsgravenstichting bij de uitvoering van haar werkzaamheden. De consuls, die meestal in dienst zijn van een gemeente, worden officieel benoemd door de burgemeester.  

Over de Oorlogsgravenstichting 

De Oorlogsgravenstichting houdt de herinnering aan alle Nederlandse oorlogsslachtoffers levend bij huidige en toekomstige generaties. Dit doen wij door hun levensverhalen te verzamelen en te delen en het onderhouden van de 50.000 Nederlandse oorlogsgraven waar ook ter wereld.