Werken aan Boskerkhof  

HAMONT-ACHEL – Vanaf 1 april wordt er gewerkt op het Boskerkhof in Hamont. Om het kerkhof veiliger en onderhoudsvriendelijker te maken worden de oude paden vervangen door een nieuwe semiverharding, net zoals in Achel, en wordt ook de toegang naar het dienstgebouw volledig opnieuw geklinkerd. Het kerkhof blijft steeds toegankelijk voor bezoekers. 

De paden worden voorzien van een waterdoorlaatbare verharding wat ervoor zorgt dat het regenwater maximaal infiltreert. Daarnaast wordt ook ingezet op veiligheid. Door de vele bomen en bijhorende wortels is de ondergrond doorheen de jaren op verscheidene plaatsen omhoog gekomen. Door de paden opnieuw vlak te maken, vermindert de kans op ongemakken en wordt het Boskerkhof een plek waar je volledig tot rust kan komen, op een aangename manier je dierbaren kan bezoeken of een fijne wandeling kan maken. 

De medewerkers van de stadswerf voeren de werken uit in verschillende fasen. Hierdoor blijven alle ringen op het kerkhof bereikbaar en kan je ook tijdens de werken op een veilige manier het kerkhof bezoeken. Voor de werkzaamheden, waarvan het einde voor 30 juni wordt voorzien, wordt een budget van 100.000 euro uitgetrokken.