Toverpelt

PELT – Zondag 20 maart was het tijd voor de 14e editie van Toverpelt in cc Palethe. De foyer werd omgetoverd in een ware speeltuin in boerderijstijl met begeleidsters die ook nog regelmatig, gewoon tussen het spelen door, liedjes zongen voor de kinderen. In de Muzezaal was er de voorstelling ‘Dikkie Dik en de taart’ gespeeld door Kira Kool. Het was een kleine sfeervolle muziekvoorstelling voor de peuters, kleuters en hun ouders. Het verhaal van de taart werd opgebouwd rond een levensgroot boek met originele Dikkie Dik tekeningen van Jet Broeke. Het publiek werd zeer actief betrokken bij het verhaal en het was wel duidelijk dat dit precies is wat de kinderen wilden horen en zien. Er werd volop gezongen en geroepen. In de pauze mochten alle kinderen naast de bar een kinderdrankje afhalen. Vervolgens was er de voorstelling van ‘André het Astronautje’ waarin een kleine jongen op onderzoek gaat met zijn computer. Via het internet leerde hij alles wat hij moest weten om een reis naar de maan voor te bereiden. Uiteindelijk bouwde hij zelf een raket en reisde hij naar de maan…

Door Ben Ieven