Transfer binnen Sporting Pelt 

PELT – Nadat Niels Vansloot besloot zijn handbalschoenen aan de haak te hangen, diende Sporting op zoek te gaan naar een vervanger voor deze “nieuwe” Sporting legende. En dat is kersvers Belgisch international Gaëtan Van Haesendonck geworden.

De 1m96 grote en 23-jarige geboren Aalstenaar is een rasechte pivot. Hij komt over van HC Atomix waar hij in totaal 6 seizoenen speelde. Gaëtan groeide bij Atomix uit tot een echte sterkhouder en schopte het tot kapitein van het team. Hij eindigde dit seizoen met 101 doelpunten op de 11de plaats in de topschutterstand van de BeNe-League. Ook in de verdediging staat Gaëtan zijn mannetje. Zijn opleiding genoot hij bij jeugdtraditieclubs HC Dendermonde en HK Waasmunster. Hij doorliep als jeugdspeler alle nationale selecties en werd hij dit jaar voor de eerste keer als Red Wolve opgeroepen. De rijzige doelpuntenmachine zette vandaag zijn krabbel onder een overeenkomst die hem 3 jaar aan Sporting bindt. Hij treedt zo ook in de voetsporen van Erik Smeijers – zeg maar de handbalvader van Gaëtan- die als Haachtenaar ook op cirkel bij Sporting speelde.

“Gaëtan past perfect in onze clubstrategie”, laat sportief directeur Diederik Stollman weten. “Hij is jong, ambitieus, international en heeft grote honger om voor een topclub als Sporting te spelen. Door de nationale selecties kent Gaëtan ook heel wat van onze andere talenten zoals Louis, Door, Nick en Robbe, waardoor hij zich snel zal thuis voelen in onze Sporting familie” Ook van Haesendonck zelf is blij met zijn overeenkomst :  “Ik ben tevreden de volgende stap in mijn carrière te zetten en terecht te komen bij een grote naam in het Belgische handbal. Ik heb intussen mijn studies afgerond en dit is het ideale moment om naar Noord-Limburg te komen. Om dan voor 3 jaar te kunnen tekenen, dat is echt een geweldig gevoel.” Een dikke proficiat en welkom bij de grote Sporting familie, Gaëtan Van Haesendonck.