OCC-leden bezoeken nieuwbouw Different Doors 

CRANENDONCK – Het klimaatakkoord en de regionale energiestrategie (RES) vragen van ondernemers dat zij investeren in energiebesparing en opwek van duurzame energie. Het OCC is bezig met studenten van Avans Hogeschool en Metalot om te onderzoeken hoe ondernemers dit door samenwerking kunnen organiseren. Dit vraagt om innovatie en bedrijven zoals Metalot en Different Doors laten zien dat er dankzij technologische ontwikkelingen zeer veel mogelijk is. Eén van de kernpunten van het OCC is het met elkaar inhoud geven aan de regionale energiestrategie en circulaire economie. Different Doors uit Budel laat zien dat tijdens nieuwbouw veel mogelijk is. Haar nieuwe volledig energieneutrale gebouw op het Airpark in Budel voldoet aan de eisen die de overheid stelt aan de gebouwen van 2050. Om ondernemers wijzer te maken over hoe Different Doors dit heeft aangepakt is er op 11 maart j.l. een bedrijfsbezoek geweest. Tijdens dit bezoek heeft Joost Ploos van Amstel, voorzitter van het OCC, een toelichting gegeven op de OCC-ambities om samen met haar leden te werken aan de energietransitie en circulaire economie. Sil Kuppens van Different Doors en Patrick van Meijl van CSB Installatietechniek hebben hierna de technologische en circulaire oplossingen van het bedrijfsgebouw laten zien middels een presentatie. Op vrijdag 11 maart heeft CSB Installatietechniek de laatste hand aan één van haar oplossingen gelegd, waardoor de bezoekers eenmalig in het hart van het duurzame energiesysteem konden kijken. Een unieke kans welke Different Doors het OCC en haar leden bood met een hoge opkomst tot gevolg.