Basisschool De Robbert zet zich in voor Oekraïne 

HAMONT – De vastenactie van basisschool De Robbert staat dit jaar in teken van hulp aan de bevolking in Oekraïne. De kinderen verzamelden spulletjes waar de Oekraïense bevolking momenteel veel behoefte aan heeft, zoals bijv. pampers, droge voeding. … Op deze manier willen ze zich verbinden met kinderen en volwassenen in het getroffen land.

Vrijdag 25 maart kwam er een vrachtwagen om de spulletjes op te halen. Er waren ook een enkele mensen afkomstig uit Oekraïne aanwezig. Ze waren duidelijk onder de indruk van de inzet van de kinderen en het schoolteam. 

Alle kinderen mochten gekleed in blauw en geel naar school komen en er werd  met de hele school samen een lied gezongen voor Oekraïne, geschreven door een juf uit Nederland. De spullen worden tot aan de grens gebracht tussen Polen en Oekraïne.

Daar zal alles aan de bevolking overgedragen worden. De Robbert is erg dankbaar voor de gulle giften van de ouders. Het enthousiasme waarmee de kinderen spullen hadde ningezameld en het lied zongen, leert ons hoe erg deze oorlog leeft bij de mensen en de kinderen.