Ledub mini’s 8 kampioen in eigen huis

Op zondag 27 maart stond het 1e toernooi in Budel op het programma voor de meiden van mini’s 8; wat lekker een thuiswedstrijd net nadat de klok een uur verzet is! De meiden hadden, na een aantal 2e en 3e plekken maar één missie vandaag namelijk de hoogste podiumplaats. Aangemoedigd door (groot-) ouders, broers en zussen werd er gestart aan een dubbele confrontatie met “the green army” DKJO uit Mierlo en “angstgegner” VC Polaris uit Helmond. Gelukkig gaf de angstgegner vandaag niet thuis misschien ook wel overweldigd door de tegenstander vandaag. Zonder groots spelen werd VC Polaris aan de kant gezet, een 2-0 overwinning was het gevolg. Daarna moesten de meiden uit een ander vaatje tappen tegen DKJO, een tegenstander waar recent nog van werd verloren. In hoog tempo ging het snel op en neer, een gelijk opgaande wedstrijd resulteerde in een terecht gelijkspel. Na een pauze traden de dames opnieuw aan tegen VC Polaris, ondanks een wat mindere wedstrijd werd de zege ook deze keer redelijk gemakkelijk veilig gesteld. Als zo vaak kwam het aan op de laatste wedstrijd…; de spanning was om te snijden. De meiden begonnen furieus tegen DKJO en namen snel een voorsprong, een voorsprong die eigenlijk geen moment in gevaar kwam, 1-0! Met de wetenschap dat de winst in deze set ook de dagzege zou opleveren, werkte verlammend… de meiden keken vanaf het 1e moment continue tegen een achterstand; het volleyballen maakte plaats voor het continue kijken op het scorebord. Helaas trokken Lieke, Lucy, Olivia, Fenne en Jule aan het kortste eind in deze set… helaas voor de tweede keer een 1-1. De wedstrijden waren gespeeld alleen wisten de meiden nog steeds niet op welke plek ze waren geëindigd; de blijdschap was ook zeer groot toen de voorzitter van Ledub wist te melden dat niet een maar twee teams – namelijk Ledub mini’s 8 en DKJO – gedeeld eerste waren die ochtend. En overwinningen moeten gevierd worden uiteraard… het bleef vervolgens nog lang onrustig in de Zuiderpoort!

Foto Jos Meusen