Motoballwedstrijd MBV Budel – Kobra Malchin

BUDEL – Voor de Duitse Pokal had MBV Budel een erg gunstige loting. Zij moeten het opnemen tegen Kobra Malchin. Afgelopen zaterdag werd de thuiswedstrijd van MBV Budel gespeeld. 700 kilometer moesten de spelers van Kobra Malchin afleggen, helemaal vanuit Mecklenburg-Voor-Pommeren, om in Budel hun uitwedstrijd te spelen. Dat het voor MBV Budel een niet al te zware opdracht was om de volgende ronde in de Pokal te halen, stond al op voorhand vast. Kobra Malchin speelt in de Noordduitse motoball-competitie en is daar meestal de rode lantaarndrager. Het werd daarom ook een wedstrijd, die op het veld maar een richting op ging en dat was voornamelijk naar de goal van Malchin. Liefst twintig doelpunten kregen de mannen uit Mecklenburg-voor- Pommeren om de oren, terwijl zij zelf enkel in staat waren tot een paar plaagstootjes, die door Chris Aikens, doelman van Budel, simpel uit de weg werden geruimd. De uitslag van 20-0 geeft dan ook meer dan een goede uitgangspositie om de volgende ronde in de Pokal te bereiken. De doelpunten voor MBV Budel werden gescoord door Nick Evers (5x), Miel Looijmans (5x), Stan Looijmans (4x), Sven Neijssen (4x) en Stan Gielen (2x). 7 mei aanstaande, zijn de spelers van MBV Budel aan de beurt, om de 700 km. lange reis te aanvaarden en de uitwedstrijd te spelen in Malchin. Normaal gesproken, moeten zij ook daar in staat zijn om de winst mee naar Budel te nemen. De volgende thuiswedstrijd voor de Duitse competitie is 9 april a.s. De tegenstander dan is van een heel ander kaliber. MBV Budel moet dan aantreden tegen het sterke team van MSC Ubstadt-Weiher. Deze wedstrijd begint om 18:00 u. Anders, dan in voorgaande jaren, waar de jeugd de jeugdcompetitie motoball in toernooivorm speelden, spelen de jeugdspelers van beide teams hun wedstrijd voor de Duitse motoball jeugdcompetitie voorafgaand aan de wedstrijd van de senioren. De aanvang van deze wedstrijd is om 15:30 u. MBV Budel hoopt, dat er dan weer veel supporters de weg naar de motoball-arena aan de verlengde Schoordijk van Budel zullen vinden, want die steun zullen ze dan goed kunnen gebruiken. Tweede Paasdag 18 april organiseert MBV Budel weer haar inmiddels bekende kofferbakverkoop. Voor informatie hierover kunt u terecht op www.kofferbakverkoop-budel.nl. Voor informatie over de wedstrijden kunt u terecht op facebook van MBV Budel of op www.motoball.de

Foto een speler van Malchin in de aanval.