Motoballwedstrijd MBV Budel – MSC Comet Dürmersheim

BUDEL – Zaterdag 23 april moest MBV Budel het opnemen tegen evenknie MSC Comet Dürmersheim. In theorie zijn MSC Comet Dürmersheim en MBV Budel twee teams, die elkaar niet veel toegeven. Omdat keeper Dimitar Iliev nog last heeft van een liesbreuk en Chris Aikens zich niet kon vrijmaken van zijn werk, stond deze wedstrijd Tommie van Houtum tussen de palen. In de vierde minuut van de eerste manche opende Miel Looijmans de score. De vreugde van de voorsprong was echter van heel korte duur, want vanaf de aftrap scoorde Dürmersheim in dezelfde minuut de gelijkmaker. In de veertiende minuut bracht Miel Looijmans Budel opnieuw aan de leiding. Een onhoudbaar schot van MSC Dümersheim zorgde ervoor, dat beide teams met een gelijke stand de pits opzochten. In de tweede manche ging Budel voortvarend van start. Ondanks enkele mooie schoten op doel, lukte het maar niet om te scoren. Dürmersheim was doeltreffender, want met twee doelpunten kwamen zij weer aan de leiding. Miel Looijmans zorgde voor de aansluittreffer. Beide teams streden voor wat ze waard waren. In de zestiende minuut breidde Dürmersheim de voorsprong uit naar twee doelpunten. Nu was het Carlo van Geldrop, die Budel weer terug in de wedstrijd bracht. In het begin van de derde manche scoorde Dürmersheim opnieuw, maar het doelpunt werd afgekeurd, omdat de speler binnen de cirkel was gekomen. Daarom mocht Budel een vrije trap nemen, welke door Miel Looijmans werd verzilverd, stand 5-5. Uit een scrimmage kwam Dürmersheim  weer aan de leiding. Op aangeven van Miel Looijmans scoorde Carlo van Geldrop de gelijkmaker. De spanning was om te snijden. In de vierde manche kwam Dürmersheim in de tweede minuut weer aan de leiding. Een onbesuisde actie van een verdediger van Dümersheim, bracht Carlo van Geldrop op een onzachte manier in aanraking met de ballenvanger. Carlo moest hierdoor even het veld verlaten, maar gelukkig viel alles mee en kon hij even later de wedstrijd weer hervatten. Door dit wisselen van spelers, was Budel even uit zijn doen en kon Dürmersheim de voorsprong uitbreiden naar 6-9. Budel herpakte zich echter en kwam in de slotfase van de wedstrijd met doelpunten van Miel Looijmans en Stan Looijmans nog terug tot 8-9. Helaas bleef het hierbij en moest Budel opnieuw een verlies incasseren, na het spelen van een heel goede wedstrijd, waar i.i.g. het talrijke publiek met volle teugen van heeft genoten. De volgende thuiswedstrijd van MBV Budel is pas op 11 juni. Tegenstander dan is het sterke MSC Taifun Mörsch. Aanvang van de wedstrijd is om 18.00 uur. Voor informatie over de wedstrijden kunt u terecht op facebook van MBV Budel of op www.motoball.de.

Concentratie bij Sven Neijssen. Foto gemaakt door: Mieke Mulder