U17 sv Herkol kampioen na 12 winstmatchen op rij

PELT – Afgelopen zondag speelde de U17 van sv Herkol Neerpelt na 12 winstmatchen op een rij, terecht kampioen: 36 op 36, beste aanval met 55 goals, en beste verdediging met 15 tegengoals. Daardoor heeft de samenwerking tussen sv Herkol, Sparta Lille – beiden Pelt- en sv Breugel – Peer- , om spelers qua leeftijd in een team bij elkaar te brengen, een positief effect gehad.  Genoemde clubs, waar ook het naburige Kaulille bij aansluit, hebben zich als doel gesteld om jongeren passende matchen en trainingen aan te bieden en zo een goede opleiding te realiseren. Dat die samenwerking loont, hebben de U17 overduidelijk bewezen. Ze hebben onder bezielende leiding van trainer Gilbert Biesmans, met Jack Karsmakers en afgevaardigde Geert Lemmens, over de clubgrenzen heen, zich gevormd tot een sterk vriendenteam. De trainingen, 1x op Herkol en 1x op Sparta Lille werden uitstekend bezocht en zo groeide het team in hun reeks uit tot een onneembare vesting. Het behaalde kampioenschap werd samen met ouders en supporters dan ook uitbundig gevierd.

Spelers:

Foto Vlnr staand: afgevaardigde Geert Lemmens; Sam Verbeeck; Milan Houben; Daan van Duffel; Robbe Vangeneugden; Jorn Plessers; Kobe Moyens; Jarid Fransen; Jarne Swinnen; Michiel Mertens; Giel Van Huyck; trainers Gilbert Biesmans en Jack Karsmakers.

Vlnr zittend: Tommie Van Stiphout; Kenji Conings; Lars Janssen; Senne Hermans en Brent Lemmens