Nieuw seizoen Cultuurkring Hamont-Achel 

HAMONT-ACHEL – Alle werkzaamheden voor het werkjaar 2022-2023 zijn afgerond. Op 1 september is de start van het nieuwe werkjaar. Voor de film-middagen “Cinemaplus” wordt een interessante serie aangeboden. Gerard Habraken doet een stapje terug maar speelt nog wel een adviserende rol spelen. De eerste film is ‘Quo vadis, Aïda?’. De rode draad is dit werkjaar ‘Film en werkelijkheids-INDRUK’. De blokken “Kunstgeschiedenis” en “Luistermiddagen” zijn goed verankerd en bieden interessante namiddagen. Licentiate Marie-Paule Smets leidt ons door vele eeuwen kunst heen. Ook dit werkjaar wordt er gezocht naar meer specifieke onderwerpen, waaronder Persepolis en Arts and Crafts beweging. Fanny en Felix Mendelssohn en hun composities worden uitgebreid behandeld door Rose-Marie Hendrikx, met o.a. de Bruiloftsmars en twee symfonieën.

Ook de speciale lezingen op donderdag geven een goed beeld met o.a. sprekers Door Mathijs over de zon als energiebron en Dr. Jan Vaes over “kunst als spiegel van de tijd”.   Het blok filosofie start met twee fysieke en een ZOOM-groep. Het hele programma van de Cultuurkring Hamont-Achel, inclusief details en regelingen is te vinden op de website cultuurkringhamontachel.jouwweb.be en in aangeboden folders.