Kunstgeschiedenis bij Cultuurkring

HAMONT-ACHEL – Kunstgeschiedenis is een onderdeel van het programma aangeboden door Cultuurkring Hamont-Achel. Het volledige programma vindt u op de  website cultuurkringhamontachel.jouwweb.be

Reeds meer dan 10 jaar organiseert deze Cultuurkring tijdens de winterperiode een tiental voordrachten  over verschillende losstaande onderwerpen uit de kunstgeschiedenis. Voor dit jaar zijn is er gekozen voor o.a. de onderwerpen “Persepolis, stad in Oude Perzië” en “Emblemata, een plaatje met een praatje”. 

De Cultuurkring kon  rekenen op een zeer ruime belangstelling. Corona heeft wel wat stokken in de wielen gestoken, maar ze zijn ervan overtuigd dat ze vanaf september 

weer kunnen rekenen op een zeer ruime belangstelling van veel geïnteresseerde kunstliefhebbers. De voordrachten/presentaties worden gegeven door Mevr. Marie Paule Smets, licentiate kunstgeschiedenis en gewezen gids in MSKA Antwerpen.

Praktisch: de presentaties gaan door in Cinema Walburg, Kerkstraat 10 Hamont. Ze beginnen op donderdag 8 september om 14.00 uur. Je kan een abonnement nemen, de zogenaamde Cultuurpas van €60. Hiermee kan je het hele programma kunstgeschiedenis volgen en ook de rest van het programma Cultuurkring zoals Cinemaplus films en de Luisternamiddagen (uitgezonderd filosofie). Voor meer informatie, kijk op de website. Toegang: gratis met een cultuurpas of €7 voor een los ticket per activiteit.