Ladies Cycling Team Lille op de Mont-Ventoux

ST-HUIBR.LILLE – Negen dames van het Ladies Cycling Team Sint-Huibrechts-Lille hebben vorige week samen met hun coach de Mont-Ventoux bedwongen. Deze wielerclub, gesponsord door Varesa Vruchtensappen, bestaat reeds negen jaar en traint gedurende het seizoen enkele malen per week. Ze leggen dan afstanden af tussen de 90 en 120 km. Een keer per jaar is er ook een extra lange rit van zo’n 200 km. Dit jaar echter waren de plannen wel heel ambitieus en hebben ze gekozen om de klim van de Mont-Ventoux (Zuid-Frankrijk) te wagen. Een selectie van negen dames uit de club en een coach hadden gekozen om hieraan deel te nemen. De top van deze berg ligt op 1913 meter hoogte. Het hoogteverschil met de voet van de berg bedraagt 1614 meter. De beklimming ervan is nogal moeilijk en wordt ook vaak opgenomen in de Ronde van Frankrijk. Al weken van tevoren werd er getraind op klimroutes in ons land en Nederland. Ondanks de minder goede weersverwachtingen hebben ze geluk gehad en is de rit met prima weer verlopen. Na de zware beklimming via Bédoin van zo’n 21 km hebben ze de rest van de dag niet stilgezeten maar er nog eens bijna 100 km aan vastgeplakt. Dat was overigens niet zo hard klimmen als op de Ventoux maar wetende dat de streek daar overal behoorlijk bergachtig is kunnen we wel zeggen dat het een bijzonder sportieve dag geweest is voor allemaal. Ook de andere dagen van hun verblijf hebben ze vruchtbaar en al fietsend gebruik gemaakt van de goede conditie en de streek. De deelnemende dames waren: Katrien Steensels, Linda Kuppens, Suzy Thijskens, Linda Janssen, Karine Looymans, Nancy van der Linden, Kristiene Slenders, Lieve Palmans, Ann Stalmans en als coach Harry Peeters.

Door Ben Ieven