Koningsschieten Schut van Buul

Op kermismaandag 29 augustus gaan de leden van de Schut van Buul weer een spannende strijd aan, om uit te maken wie zich kan laten kronen tot Koning of Koningin van Schutterij St. Nicolaas & St. Antonius. Ook de kermisgasten kunnen deelnemen voor de titel van Kermiskoning en de jeugd kan deelnemen voor de titel van Jeugdkoning. Iedereen is welkom bij de Schutshoeve welke gelegen is aan de Laarstraat te Budel.

De leden van de schut komen om 12 uur bij elkaar voor een gezamenlijke koffietafel in de Schutshoeve. Daarna gaan ze de huidige koning Grada Das thuis afhalen. Terug bij de schutshoeve zullen dan rond de klok van drieën de huldigingen plaatsvinden van de jubilarissen. Dit zijn er dit jaar meer dan gebruikelijk omdat dit sinds de coronaperiode van de afgelopen 2 jaar steeds uitgesteld moest worden. Aansluitend legt Grada de sabel en de koningsvogel als uittredende Koning af. Als dit allemaal achter de rug is zal omstreeks 15.30 uur het Koningsschieten starten met een openingsschot door B en W. Ook voor het publiek (niet leden) start dan het inschrijven voor kermiskoning en jeugdkoning. Daarbij moet men zich wel kunnen legitimeren volgens de geldende regels binnen de wapenwet. Naar verwachting zal de nieuwe Koning of Koningin rond 17.30 uur bekend zijn. Na de huldiging van de winnaars van de dag en rond de klok van 18.00 uur zal de traditionele rondgang met de nieuwe koning over de kermis plaats vinden.

Iedereen, zowel jong als oud en wat er tussen in zit, kan op deze maandag dus kennis maken met de aloude schutterstraditie en de Budelse geschiedenis beleven. Ook U kunt deze dag deelnemen en opgaan voor de titel van Kermiskoning 2022. De buksmeester zal U dan alle noodzakelijke instructies geven bij de kennismaking van het zwaar kaliber schutters geweer. De jeugd kan onder deskundige begeleiding met de windbuks schieten voor de titel Jeugdkoning. We willen er met zijn allen weer een geweldige kermismaandag van maken bij de Schut van Buul.