Activiteiten rondom Wereld Alzheimer Dag

WEERT – Woensdag 21 september is het Wereld Alzheimer Dag. Op deze dag wordt er in de hele wereld aandacht gevraagd voor de ziekte van Alzheimer en dementie, en de impact van deze ziekte voor de persoon zelf en zijn omgeving. In Weert en Nederweert streven we naar een dementievriendelijke samenleving. Punt Welzijn en andere organisaties maken hier samen een punt van door speciaal voor mensen met dementie en hun naasten diverse activiteiten te organiseren rondom Wereld Alzheimer Dag. 

Activiteiten 

In september organiseert Punt Welzijn een aantal activiteiten voor mensen met dementie, hun mantelzorgers en voor professionals die werken met en voor mensen met dementie. Op 14 september is het mogelijk om te genieten van dementievriendelijke rondleidingen in Museum W. Bezoekers kunnen vóór de reguliere openingstijd in alle rust de collectie van het museum bekijken. Op 15 september kunnen mantelzorgers en professionals die werken met mensen met dementie gratis de bioscoopfilm ‘Supernova’ bezoeken. Een film over Sam (Colin Firth) en zijn vriend Tusker met de ziekte dementie (Stanley Tucci) die samen in een camper door Engeland trekken. Deze avond zijn medewerkers van mantelzorgondersteuning en het Alzheimercafé aanwezig om meer informatie te geven en in gesprek te gaan met de bezoekers.

Verder is het op zaterdag 17 september mogelijk om deel te nemen aan een zintuigenwandeling in de omgeving van het Natuur- en Milieucentrum De IJzeren Man. Ook is het mogelijk om deel te nemen aan het project RAAK! Dit is een gratis kunst- en cultuurprogramma voor thuiswonende mensen met een vergeetachtig brein én hun naaste. Het is nog mogelijk om deel te nemen aan 4 bijeenkomsten met het thema muziek (september) en de bijeenkomsten gericht op dans (oktober). We sluiten de reeks activiteiten af met een inspirerende voorstelling tijdens het Alzheimercafé op maandag 19 september.

Campagne

In september publiceert Punt Welzijn een campagne om aandacht te vragen voor een dementievriendelijke samenleving. Steeds meer mensen krijgen deze ziekte en dat betekent dat we er allemaal mee te maken krijgen. In het verenigingsleven, als ondernemer of medewerker, als buur, vriend of misschien wel als partner. Merk je dat iemand binnen jouw omgeving verward is en zich opeens anders gedraagt? Met een klein gebaar help je hem of haar weer op weg en zorg je ervoor dat dementie geen reden is om buitenspel gezet te worden. Punt Welzijn denkt graag met je mee!

Aanmelden

Benieuwd wat er binnenkort allemaal te doen is? Het complete aanbod, informatie en hoe je je kunt aanmelden vind je op www.puntwelzijn.nl/dementie. Ook lees je hier wat jij kunt doen voor iemand met dementie.