Een spannende rit voor mensen met pit

WEERT – Als op zondag 4 september het startschot wordt gelost, zet een colonne van 220 trucks zich in beweging voor de 10e Truckrun Weert. Een toertocht voor mensen met een beperking uit Weert en omgeving.

Na twee jaar geen Truckrun Weert vanwege Covid-19 zullen op die zondag weer mensen met een beperking plaats naast de chauffeur plaats gaan nemen voor een toertocht van ongeveer 49 kilometer. We komen door Weert-Stramproij-Ell-Kelpen-Leveroy-Ospel en Nederweert. Dit jaar doet een heel speciale truck mee, het belooft weer een groot en gezellig spektakel te worden.

Het feestpaviljoen ligt op bedrijventerrein Kampershoek is de plek waar iedereen samenkomt: de bijrijders en hun begeleiders, de chauffeurs, de motorrijders, toeschouwers, de sponsors en de vrijwilligers. Het feest begint al bij aankomst. Daar zullen vele lokale artiesten voor ons optreden.

Rond 12.15 uur zal het startsein worden geven. De trucks worden om 14.30 uur terug verwacht. De colonne rijdt met een snelheid van ongeveer 30 km door het Limburgse landschap. Dat is een prettige snelheid voor de bijrijders en voor het publiek langs de kant van de weg.

De organisatie vraagt bij voorbaat begrip van de medeweggebruikers voor de overlast en hoopt dat zij ook dit jaar spontaan hun medewerking willen verlenen aan het waarborgen van een goede doortocht voor de colonne. Uw medemens met een beperking is er u dankbaar voor. Kijk voor onze route en tijdstip op onze website: www.truckrunweert.nl