Decoratiedragers in Pelts uitgaanscentrum

PELT – De gemeente Pelt heeft decoratiedragers geplaatst in de Kerkstraat en de Kloosterstraat. In de Kerkstraat komen er drie, in de Kloosterstraat één. Deze dragers hebben een creatieve inkleding gekregen.  Met deze sfeerelementen versterkt de gemeente de beeldkwaliteit en het gevoel van beleving. Het accentueert beide straten als een gezellige Noord Limburgse hotspot om te wandelen, een terrasje te doen, te shoppen en te verblijven.    Het gaat om metalen constructies in kubusvorm, met een breedte, lengte en hoogte van ongeveer 6 meter. Ze worden nu geplaatst op bovenstaande locaties, maar kunnen later ook elders ingezet worden. De decoratie aan de dragers kan aangepast worden naargelang het seizoen. Gezien de periode van het jaar krijgen de dragers nu een eerder zomerse inkleding. Tijdens de eindejaarsperiode zal dat bijvoorbeeld kerstversiering worden.   

De plaatsing van deze decoratiedragers werd doorgesproken tijdens de informatievergadering met de ondernemers in maart eerder dit jaar.