Budelse motoballtalentjes helemaal klaar voor EK

BUDEL – Het jeugdteam van Motoball Vereniging Budel (MVB) is helemaal klaar voor het Europees kampioenschap voor landenteams dat dit weekend in het Duitse Jarmen wordt gehouden.  

Door Roy de Leijer

Acht MVB-leden, zes veldspelers en twee keepers, hijsen zich dan voor het eerst in de oranje outfits van het Nederlands team. De motoballtalentjes hebben zich samen met hun coach Bart Hompes tot in de puntjes voorbereid op het EK, waar de strijd wordt aangegaan met drie toplanden, te weten: Duitsland, Frankrijk en Litouwen.

Vanaf zaterdag tot en met woensdag werd er voor de EK-gangers uit Budel een heus trainingskamp gehouden. Daarbij werden er niet alleen veel uren gemaakt op het motoballveld, maar ook in het zwembad en in de fitness. Verder werden er speciale sportmaaltijden geserveerd en videobeelden van tegenstanders bekeken. Tussen de bedrijven door werd er maandag nog even wat tijd gevonden voor een uitzwaaifeest bij De Brasser in Budel. Vervolgens is er onder meer uitgebreid aan de motoren gesleuteld.

Het trainingskamp was soms behoorlijk pittig. Luc van Kessel: “Afgelopen zondag hebben zeven uur getraind, normaal is dat twee tot drie uur. Bovendien was het heel erg warm.” “Maar we hebben ook veel leuke dingen gedaan”, vult Riley Neijssen aan.

De motoballers kijken uit naar het Europees kampioenschap. “Niemand verwacht van ons dat we een wedstrijd zullen winnen. We willen plezier maken en zonder blessures thuiskomen”, zegt Revi van Kessel. Toch is er altijd een stunt mogelijk, denkt Luc: “Maar als we een wedstrijd weten te winnen, dan is het waarschijnlijk een zwaarbevochten zege.”

Donderdag wordt er koers gezet naar het Noord-Duitse Jarmen. Het Europees kampioenschap vindt daar plaats op 26 en 27 augustus. 

Op de foto van links naar rechts: Luc van Kessel, Guus Aarts, Riley Neijssen, Revi van Kessel en Nicky van Eerd.  – Foto’s Jos Meusen