Kermisronde van de Weebosch; zaterdag 2 september 2023

Ook dit jaar zal er op zaterdag 2 september wederom een wielerronde plaats vinden tijdens Weebosch Kermis. Na het overweldigende succes van vorige editie, zal er voorafgaand aan de heren recreanten wielrenners, wederom een heuse jeugdronde passeren! Als officiële KNWU-wedstijd zal er gereden worden in jeugdcategorie 1 t/m 7, waarbij zowel jongens als meisjes van start gaan in de leeftijd van 8 tot en met 14 jaar. Dit zijn de wielertalenten in de dop, ofwel; wie de jeugd heeft, heeft de toekomst! Met wellicht toekomstige profrenners aan de meet van deze wielerkoers is het een definitief afscheid van “d’n op-en-neer”. Het parcours loopt tegen de klok in via de Weebosch en Kapelledries en heeft een lengte van ongeveer 950 meter. Op de doorgaande weg is ruimte voor een snelle sprint richting de finish. Iedereen is van harte welkom om het wielerspektakel te aanschouwen!
Aan het begin van de middag start de Jeugdronde van de Weebosch. Het deelnemersveld zal bestaan uit zo’n 100 á 150 jeugdrenners; waar een klein dorp groot in kan zijn! Elke jeugdcategorie strijdt op een passende afstand waarbij de deelnemers, letterlijk en figuurlijk, rondjes om de kerk fietsen. Na een overweldigend applaus voor alle coureurs staat het podium klaar voor de huldigingen. Een echte ereronde zal natuurlijk niet ontbreken, waarna de jongelui zich ook nog kunnen vermaken bij de aanwezige attracties op het kermisterrein.
Vervolgens is het de beurt aan de heren “recreanten” van het KempenCup Klassement. Voor hen is dit de laatste ronde in het klassement. Hoewel het “de FUN-klasse” is zal er toch stevig gekoerst gaan worden. Door het korte en bochtige parcours zal het een technisch lastige, en daardoor zeer spannende, wedstrijd worden. De bekende omroeper/presentator Rien van Horik zal het geheel aan elkaar praten. Na een barre strijd, de officieuze naam voor de kermisronde is niet voor niets “De Hel van de Weebosch”, zal na 40 kilometer de ontknoping vallen. De huidige stand eindklassement na De Ronde van Steensel; Gijs Aarts (147), gevolgd door Tim Kragten (128) Filip Scholliers (88). Dit jaar hebben we niet 1 maar zelfs 2 ronde missen kunnen strikken; aan Janne en Britt de eer om de welverdiende prijzen uit te reiken.
Het wielerfeest werd voorgaande jaren een waar spektakel door het enthousiaste publiek en is voor iedereen vrij toegankelijk. De 8e Kermisronde van de Weebosch is hierna een feit, waarna het feest zal worden voortgezet in de feesttent op het Charles de Backerplein.

Het programma van de Kermisronde van de Weebosch:
12:45 Inrijden Jeugd cat. 1 t/m 4
13:00 Jeugd cat. 1/2 (15-20 min) 6/8 km Jeugd cat. 3 (20 – 25 min) 12 km Jeugd cat. 4 (25 – 30 min) 15 km
14:30 Prijsuitreiking Jeugd cat. 1 t/m 4 met aansluitend ereronde
14:45 Inrijden Jeugd cat. 5/6/715:00 Jeugd cat. 5 (30 – 35 min) 20 km Jeugd cat. 6 (40 – 45 min) 25 km Jeugd cat. 7 (50 – 55 min) 30 km
17:00 Prijsuitreiking Jeugd cat. 5/6/7 met aansluitend ereronde
17:15 Inrijden heren recreanten
17:30 Start heren recreanten KempenCup 40km
18:30 Prijsuitreiking heren KempenCup
18:40 Prijsuitreiking eindklassement heren KempenCup Klassement met aansluitend ereronde
Start/finish: Frituur De FlierInschrijving: Eethuis ’t Kroontje
(Inschrijving vanaf 12.30 uur Jeugd en vanaf 16.00 uur KempenCup Klassement)

Let op: afsluiting WeeboschDe Weebosch is zaterdag 2 september van 7:30 tot 21:00 uur voor doorgaand verkeer afgesloten. Klanten van Slagerij Jansen en ‘t Kroontje worden tot 12:00 uur door gelaten; dit alleen vanuit de Weebosch-Kapelledries indien echt noodzakelijk met de auto. Te voet en met de fiets is het centrum ten alle tijden te bereiken vanuit alle toegangswegen. Voor deelnemers en toeschouwers is er parkeergelegenheid bij het voetbalveld van RKSV De Weebosch; gelegen aan de Johan van der Heidendreef 12, bereikbaar vanaf de Witrijt zijde.

De organisatie bedankt iedereen die de kermisronde mede mogelijk heeft gemaakt. Speciaal woord van dank gaat uit naar de vele vrijwilligers, aanwonende dorpsgenoten en met name de sponsors; zonder hun (financiële) bijdrage is de kermisronde onmogelijk ! Meer informatie en actualiteiten kunt u terugvinden op Facebook.com/weeboschkermis/ en de website www.kermisweebosch.nl