Lexke Theatercafé start nieuw seizoen met cabaretier 

BUDEL – In samenwerking met Theater De Borgh wordt het nieuwe theaterseizoen van Lexke Theatercafé afgetrapt door Boban Benjamin Braspenning. Op 16 september 2023 brengt dit jonge cabarettalent zijn eerste voorstelling “Boompje, Beestje” op de planken.

Boban Benjamin Braspenning (1994) is geboren met een artiestennaam.  Volgens hem móest hij dus wel het podium op. Daar heeft hij zich lang tegen verzet. Hij heeft drie diploma’s aan de Universiteit behaald, waarmee hij zich specialiseerde in banken, geldcreatie en economische ethiek. “Ik volgde zelfs stages bij Follow the Money en het Financieele Dagblad. Dat alles om maar geen cabaretier te hoeven worden”, aldus Boban.

In 2021 won de komiek de jury- en publieksprijs van het Groninger Studenten Cabaret Festival. Sindsdien is hij als kunstenaar uit de kast gekomen, en toert hij inmiddels door de theaters met zijn eerste avondvullende voorstelling over woningnood: boompje, beestje.

Boban Braspenning is een talentvolle nieuwkomer. Hij brengt het soort oer-cabaret dat veel jonge cabaretiers te ouderwets en te voorspelbaar vinden. Ook al klinkt het woord woningnood niet echt vrolijk, laat u verrassen door de humor waarmee Boban Braspenning dit onderwerp aan u voorlegt.  Zoals hij het zelf zegt:  “kom kijken en ga huilend (van het lachen) weer naar huis.” Reserveer uw tickets via  de website van Theater De Borgh/Lexke Theatercafé. De kosten voor de kaarten bedragen € 16.50 per stuk, excl. € 1.- administratiekosten. De voorstelling start om 20.30 uur. De zaal is open om 19.45 uur.